لیلا مقتدایی گفت: سبک زندگی به عنوان مجموعه در هم تنیدهای از الگوهای رفتاری فردی و اجتماعی، برآمده از نظام معنایی متمایزی است که یک فرهنگ در یک جامعه انسانی ایجاد میکند و از آن جایی که هیچ کدام از جوامع بشری را نمیتوان عاری از فرهنگ تصور کرد.
او افزود: میتوان گفت تمام اجتماعات انسانی، از ابتدای تاریخ تا کنون دارای سبک زندگی خاص خود بوده و از الگوهای رفتاری متناسب با شاخصهای فرهنگی خود برخوردار بوده اند. همچنین، سبک زندگی در ابعاد مختلف زندگی زوجی، خانوادگی، اجتماعی، شغلی، معنوی – مذهبی و سایر ابعاد زندگی بسیار موثر است.
مقتدایی تصریح کرد: پیشرفت یک جامعه مستلزم داشتن نیروی انسانی پویا و سالم است و سبک زندگی یکی از مهمترین عوامل اثرگذار در این زمینه میباشد.
معاون فرهنگی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه اصفهان با اشاره به لزوم توجه به ابعاد مختلف سبک زندگی گفت: ابعاد مختلف سبک زندگی شامل: ابعاد سلامت جسمی، ورزش و تندرستی، وزن و تغذیه، پیشگیری از بیماریها، سلامت روان، سلامت معنوی، سلامت اجتماعی، سلامت زوجی و خانوادگی، اجتناب از مواد مخدر و داروها، پیشگیری از حوادث، سلامت محیطی و سلامت شغلی ابعاد مهمی هستند که توجه به آنها لازمه رشد و پیشرفت فرد و جامعه است.
او در ادامه افزود: وقتی گفته میشود دین اسلام برای تمامی عرصههای زندگی فرد مسلمان برنامهریزی کرده است، به این معناست که فرد مسلمان میتواند زندگی خودش را بر اساس اصول و آموزههای دینی شکل دهد و بر اساس نگاه و فلسفه دینی سبک زندگی خود را طراحی یا انتخاب نماید. سبکی از زندگی که قرآن کریم از آن به عنوان «حیات طیبه» نام میبرد؛ در اینجا اسلام، چارچوب کلی را که یک مسلمان یا یک جامعه اسلامی باید ارزشها، سلیقهها و ترجیحات خود را برای نمایش دادن رفتارهای عینی بر اساس آن تنظیم کند، مشخص میسازد. بنابراین، خداوند سبک زندگی اسلامی را ارائه کرده است تا همگان بتوانند با به کارگیری دستورات اسلامی در تمام ابعاد زندگیشان به حیات طیبه که همان سعادت دنیوی و اخروی است، دست یابند.
مقتدایی همچنین اظهار داشت: با توجه به تأکید رهبر معظم انقلاب درباره اهمیت سبک زندگی اسلامی و تلاش بیشتر پژوهشگران در جهت بررسی ابعاد مختلف آن و نیاز روزافزون جامعه به داشتن سبک زندگی متناسب با فرهنگ اسلامی -ایرانی ضرورت دارد که مدیران و دست اندرکاران توجه ویژهای به این مسئله داشته باشند.
معاون فرهنگی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه اصفهان تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب، آسیب شناسی و علتیابی در زمینه عدم پیشرفت لازم در بخش سبک و فرهنگ زندگی را ضروری خواندهاند و با دعوت از اندیشمندان حوزه و دانشگاه، نخبگان سیاسی و فکری، دستگاههای مرتبط با فرهنگ و تعلیم و نیز جوانان خاطرنشان کردند: "در این زمینه باید همه به خود نهیب بزنیم و ضمن تلاش جدی برای آسیب شناسی، به چاره جویی و جستجوی راههای علاج بپردازیم. اگر گفتمانی در زمینه آسیب شناسی و چارهجویی مشکلات موجود در سبک و فرهنگ زندگی به وجود آید، با توجه به نشاط و استعداد جوانان، حتماً درخشندگی ملت ایران در این زمینه نیز، چشم جهانیان را متوجه خود خواهد کرد". دیدار مقام معظم رهبری با مردم خراسان شمالی ۱۳۹۱
او اظهار داشت: اگر سبک زندگی ما از اسلامی و ایرانی بودن جدا شود، هویت ما هم تغییر خواهد کرد؛ لذا باید تلاشهای مسئولین در راستای حفظ هویت متعالی اسلامی- ایرانی در سبک زندگی بیش از پیش بوده و عوامل تأثیرگذار بر تغییر ناخوشایند آن را شناخته، با تدابیر و روشهای اثربخش با آن مقابله کنند. این امر مستلزم شناخت وضع موجود، شیوه و سبک زندگی فعلی و میزان هماهنگی آن با ارزشها و هنجارهای دینی است.
مقتدایی گفت: بنابر این ضرورت، دانشگاه اصفهان درصدد برگزاری جشنواره سبک زندگی دانشجوی شکوفا با هدف تبیین عملی ابعاد سبک زندگی متعالی اسلامی- ایرانی در بین دانشجویان دانشگاه اصفهان برآمده است. این طرح به سفارش معاونت فرهنگی – اجتماعی دانشگاه به دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی واگذار شده و با همکاری معاونتهای فرهنگی – اجتماعی و دانشجویی برگزار خواهد شد.