معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهادکشاورزی گفت: تکمیل و راه‌اندازی طرح‌های نیمه تمام و توسعه طرح‌های جدید در بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی در اولویت برنامه این وزارت خانه قرار دارد.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهادکشاورزی امروز پنجشنبه در دیدار با استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به تهیه سند گردشگری کشاورزی گفت: سند گردشگری کشاورزی هفته آینده به استان‌ها ابلاغ خواهد شد و تا طرح گردشگری کشاورزی در سطح کشور اجرا شود.

محمد قربانی افزود: با توجه به ظرفیت‌های طبیعی و جاذبه‌های گردشگری و کشاورزی بالای که در استان وجود دارد، حضور قوم‌ها و ایل‌های مختلف، زمینه اجرای این طرح را در استان افزایش داده و این استان می‌تواند با استفاده از ظرفیت‌های موجود و اجرای طرح گردشگری کشاورزی، این جذابیت را ایجاد کند.


بیشتر بخوانید


وی به اجرای طرح حسابداری کالا‌های کشاورزی در سطح کشور به عنوان یکی از سیاست‌های وزارت جهادکشاورزی در سالجاری اشاره کرد و افزود: در این سیاست با گزارش‌گیری از استان‌ها بر روی کمبود‌ها و نداشته‌های بخش کشاورزی کار خواهد شد، تا در استان‌ها براساس ظرفیت‌های موجود در بخش‌هایی که تاکنون کار نشده و وابستگی به استان‌های دیگر وجود دارد سرمایه‌گذاری و هزینه شود، تا بتوان استان‌ها در بخش‌های مختلف خودکفا شوند و از وابستگی به استان‌های دیگر کاسته شود.

قربانی اظهار داشت: امسال ۲ شاخص جدید برای پرداخت تسهیلات بند تبصره ۱۸ افزوده شده، که ۱۰ درصد منابع این تسهیلات برای مناطق محروم اختصاص داده شد و استان چهارمحال و بختیاری نیز با توجه به شاخص اشتغال و ارزش افزوده که دارد، می‌تواند از این تسهیلات بهره‌مند شود، که بهره‌مندی از این تسهیلات نیازمند تلاش و پیگیری مدیران و روساء جهادکشاورزی استان‌ها و ارتباط گیری با وزارتخانه است.

وی به اختصاص تسهیلات به طرح‌های خاص ویژه که کاربرد اساسی در بخش کشاورزی دارد و برای کشور حیاتی و ضروری است، اشاره کرد و گفت: اولویت پرداخت تسهیلات مناطق محروم و ویژه به اجرای این طر‌ها اختصاص داده می‌شود.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهادکشاورزی در ادمه با اشاره به سطح بندی و رتبه‌بندی سرمایه‌گذاران به سرمایه‌گذاران بزرگ، کوچک و متوسط گفت: در شاخص بعدی که امسال به تسهیلات بند تبصره ۱۸ افزوده شده حمایت از سرمایه‌گذاران کوچک در دستورکار قرار دارد و در این طرح همه سرمایه‌گذاران نیاز نیست ۲۰ درصد آورده داشته باشد و با توجه به سطح‌بندی و رتبه‌بندی آورده از افراد دریافت می‌شود و میزان دریافتی آورده از سرمایه‌گذاران کوچک کمتر است.

وی به افزایش استفاده از ظرفیت مردم، دهیاری‌های و آورده و درآمد کشاورزان برای سرمایه‌گذاری در این بخش اشاره کرد و گفت: باید سرمایه و درآمد کشاورزان در بخش کشاورزی هزینه شود و از هزینه کردن سرمایه در بخش‌های دیگر از جمله مسکن و سایر بخش‌ها جلوگیری شود تا بتوان در توسعه بخش کشاورزی گام موثری برداشته شود.

قربانی با اشاره به توسعه حاشیه‌نشینی در مناطق مختلف کشور گفت: شهرداران به جای توسعه مناطق حاشیه شهر‌ها باید ۱۰ درصد درآمد خود را برای توسعه بخش کشاورزی هزینه کنند، تا بتوان در بخش کشاورزی توسعه ایجاد شود و از حاشیه‌نشینی و مهاجرت از روستا‌ها به شهر‌ها جلوگیری شود و جذابیت تولید در بخش کشاورزی ارتقاء داده شود.

وی با تاکید بر اینکه در همه کشور‌ها بخش کشاورزی ظرفیت اشتغالزایی بالایی ندارد و دو سوم اشتغالزایی این بخش بعد از تولید است، گفت: سرمایه‌گذاری در بخش توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی، توسعه شبکه حمل و نقل یک اولویت است و در پرداخت تسهیلات بند ۱۸ امسال به این موارد توجه ویژه شده است.

به گفته وی، تکمیل و راه‌اندازی طرح‌های نیمه تمام و توسعه طرح‌های جدید در بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی در اولویت برنامه وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد و در این راستا نیز رایزنی‌ها با معاون اول رییس جمهور انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه تاکنون برای مصوبات سفر‌های رییس‌جمهور در سطح کشور از سوی وزارت جهادکشاورزی پرداخت نشده است، گفت: مقرر شده از محل فروش اموال این میزان پرداخت شود که با قرارگاه محرومیت‌زدایی نیز تفاهم‌نامه‌ای منعقد شده تا این قرارگاه املاک وزارت جهادکشاورزی را خریداری و در استان‌ها ارائه خدمات داشته باشد.

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت جهادکشاورزی با اشاره به اینکه از سال‌گذشته تاکنون چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از محل بند "خ" توسط وزارت جهادکشاورزی دریافت شده است، گفت: این تسهیلات با گزارش‌دهی فرمانداران برای اجرای طرح‌های اولویت دار بخش کشاورزی پرداخت خواهد و پارسال ۲هزار میلیارد ریال پرداخت شده و مابقی اعتبار بر اساس گزارش‌دهی فرمانداران درسالجاری پرداخت خواهد شد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار