پروژه برجهای دوقلو یکی از پروژههای عمرانی و مهم در سطح خرم آباد است که با وجود گذشت حدود ۸ سال از آغاز عملیات اجرایی نه تنها تکمیل نشده است، بلکه سرنوشت آن در هالهای از ابهام قرار دارد.
سال ۹۳ بود که عملیات اجرایی پروژه برجهای دوقلو خرمآباد در زمینی به مساحت ۱۷ هزار مترمربع در بهترین نقطه شهر خرمآباد با سرمایهگذاری شرکت معین کوثر وابسته به بنیاد شهید آغاز شد، اما به دلایل متعدد که بارها و بارها در رسانههای مختلف از جمله خبرگزاری فارس به آن پرداخته شد، پروژه متوقف و بلا تکلیف به حال خود رها شد.
اختلاف حقوقی شهرداری و شرکت سرمایهگذاری معین کوثر وابسته به بنیاد شهید البته شروعی بود تا پروژه از حدود ۴ سال پیش تقریبا راکد بماند، اختلافی که تاکنون به سازش منجر نشده و دود آن به چشم شهر و شهروندان میرود.
چندین بار هم در شورای قبلی و هم شورای فعلی جلساتی برای تعیین تکلیف پروژه برجهای دوقلو برگزار شد، اما تاکنون نتیجهای در بر نداشته است.
با وجود پیگیری مسئولان استان از جمله دادستان، نماینده، ولی فقیه در استان نیز شاهد اتفاق مثبتی در برجهای دوقلو نبودهایم، و حالا دوقلوهایی که قرار بود به نماد توسعه خرمآباد تبدیل شود باری است بر دوش شهر.
سنگینی بار تاورها روی دوش دوقلوها
علاوهبر بلا تکلیفی پروژه وجود تاورهایی که روی برجهای دوقلو سنگینی میکند هم بر نگرانیهای مردم و مسوولان افزوده است.
در هفتاد و نهمین جلسه شورای اسلامی شهر خرمآباد هم که با حضور مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری معین کوثر برگزار شد، آخرین وضعیت پروژه بررسی شد، اما متاسفانه نتیجهای در برنداشت و دو طرف ادعاهای گذشته را مطرح کردند.
در این جلسه مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری معین کوثر مطرح کرد که شرکت قادر به ادامه کار نیست و به دنبال این است که از پروژه خارج شود و اعضا شورای شهر هم همچنان بر متضرر بودن شهرداری تاکید کردند.
زاهدی وفا در این جلسه در خصوص انتقاد اعضا شورای شهر مبنی بر جمعآوری تاورها توضیح داد: با توجه به اینکه تاورها متعلق به ما نیست، نمیتوانیم مستقیم جمع کنیم، تاورها متعلق به شرکت دبله است که، چون فسخ قرارداد ابلاغ نشده نمیتوانیم در این خصوص اقدامی انجام دهیم.
اعضا شورای شهر خطاب به شرکت سرمایهگذاری معین کوثر گفتند: شما به تعهد خود عمل نکردید یک بار برای همیشه تعیین تکلیف کنید، اگر هم از توان شما خارج است که اعلام کنید.
اما چند روز پس از برگزاری جلسه ظاهراً ورق برمیگردد و شرکت سرمایهگذاری که تا حال بر خروج خود از پروژه تاکید دارد، در نامهای به شهرداری اعلام میکند که با پیش شرطهایی حاضر به ادامه کار است.
در خصوص آخرین وضعیت پروژههای برجهای دوقلو با مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری معین کوثر، شهردار و رییس کمیسیون حقوقی شورای اسلامی شهر گفتگو کردهایم که در ادامه میخوانید.
شروطی را برای ادامه کار تعیین کردیم
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری معین کوثر در پاسخ به این پرسش که چطور شد نظرتان در خصوص خروج از پروژه تغییر کرد، توضیح میدهد: پس از جلسهای که با اعضا شورای شهر در صحن علی داشتم با امام جمعه خرم آباد هم صحبتی داشتم و پس از تماس تلفنی با تهران قرار شد با شرطهایی کار را ادامه دهیم.
زاهدی با بیان اینکه متاسفانه اعضا شورای شهر از یک طرف جنگ زرگری راه انداخته از طرف دیگر پای کار نیستند، میگوید: ما ۹ ماه است که دوندگی میکنیم و التماس که کار را یکسره کنند، اما نتیجهای ندارد.
او ادامه میدهد: حالا هم برای اینکه حسن نیست خود را نشان دهیم پس از جمعبندی که داشتیم نامهای مبنی بر ادامه کار به شهرداری زدیم.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری معین کوثر در خصوص پیششرطها برای ادامه کار توضیح میدهد: سه شرط قدیمی یعنی مشارکت ۷۵، ۲۵، به روز کردن پروانه، انتقال سند که سرجای خودش است، چون اختلاف ما با شهرداری سر همین انتقال سند آغاز شد، اما موارد جدید شامل تعدیل طبقات، تغییر کاربری تجاری و دویست فرهنگی اجتماعی پروژه است.
زاهدی وفا بیان میکند: واقعیت این است که ۳۰ طبقه جواب نمیدهد، یا اینکه دو طبقه تجاری اقتصادی نیست، اصلا ما قرار نیست مال سازی کنیم.
شهرداری موافقت نکند، پیگیر پروسه حقوقی میشویم
او در ادامه با اشاره به اینکه من دو راه پیش پای شهرداری و اعضا شورای شهر گذاشتم، عنوان میکند: اگر دوستان شهرداری نظرشان این است که قرارداد به نفعشان نیست که ابطال کنند اگر هم نه که با شروط موافقت کنند.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری معین کوثر در پاسخ به این پرسش که به نظر شما شهرداری و شورای شهر از نامه شما استقبال میکنند یا خیر، میگوید: واقعیت این است که چشمم آب نمیخورد، البته من استقبال میکنم، چون در این صورت نامه را رسانهای میکنم که همه بدانند شورای شهر دغدغه انجام کار را ندارد.
زاهدی وفا بیان میکند: اگر شهرداری موافقت نکنند شکایت میکنم، تاکنون حسن نیت خود را نشان دادهام، اما در صورت عدم موافقت شکایت را از طریق دیوان عالی پیگیری میکنم و وارد پروسه حقوقی میشویم.
او میگوید: با شکایتی که پیگیری خواهیم کرد این بار شورا و شهرداری باید دنبال ما بدوند.
قرارداد به نفع شهرداری نیست
شهردار خرم آباد نیز به فارس میگوید: اینکه شهرداری از محل قرارداد پروژه برجهای دو قلو متضرر شده است که واضح و مبرهن است و در این خصوص بحثی وجود ندارد.
سعید فتوحی به نامه شرکت سرمایهگذاری معین کوثر اشاره میکند و میافزاید: شرکت معین کوثر نامهای را با مهلت یک هفته مبنی بر ادامه کار البته با پیش شرطهایی به شهرداری فکس کرده است.
او میگوید: نکته این است که در نامه و پیش شرط جدید هم طبق روال قبلی همه موارد به نفع شرکت است و نفعی برای شهرداری ندارد.
شهردار خرم آباد بیان میکند: شرکت سرمایه گذار اول که خودش درخواست داد که توان ادامه کار را ندارم حالا در نامه جدید صحبت از تعدیل طبقات به میان میآورد.
فتوحی با اشاره به اینکه شهرداری به تنهایی نمیتواند در این خصوص تصمیمگیری کند، توضیح میدهد: این موارد باید به اطلاع شورا برسد و بررسی شود، هر چند من معتقدم شورای شهر موافقت نمیکند، زیرا به نفع شهرداری نیست.
شرکت معین کوثر تعیین کننده نیست
رییس کمیسیون حقوق و املاک شورای اسلامی شهر خرمآباد نیز در این باره میگوید: شرکت معین کوثر نمیتواند برای ما شرط تعیین کند بلکه باید اعلام فسخ کند تا ما بگوییم چه کاری باید انجام دهیم.
یونس امرایی بیان میکند: ما اجرای قرار داد را میخواهیم اگر میتوانند بسم الله، اگر هم نمیتوانند خدا نگهدار، ما پروژه را به پیمانکار دیگر واگذار میکنیم سپس شرکت معین کوثرطبق ماده ۴۷ با پیمانکار تسویه کند.
او میافزاید: این پروژه که قابل مذاکره نیست، شرکت معین کوثر آمده هم فسخ کند هم امتیاز بگیرد، در حالی که در بهترین نقطه نه فقط خرمآباد بلکه بهترین نقطه غرب کشور سرمایهگذاری کردند و بلا تکلیف رها کردهاند.
شورای شهر با نامه شرکت معین کوثر موافقت نمیکند
رییس کمیسیون حقوقی و املاک شورای اسلامی شهر خرمآباد میگوید: شورای شهر نه تنها با این قرارداد و پیش شرطها موافق نیست، بلکه حرفش این است که شرکت بدون پیش شرط بگوید توان ادامه کار را دارد یا خیر.
امرایی درباره ادعای شرکت معین کوثر ملتی بر شکایت از شهرداری، میگوید: بابت کدام قصور و تخلف از شهرداری شکایت میکند، غیر از این است که زمین را در اختیار شرکت قرار داده و به همه تعهدات خود عمل کرده است.
منبع:فارس