ذبیح اله سیروسی با بیان این که برداشت انار از سطح انارستانها آغاز شده، گفت: امسال بهره برداران از نیمه دوم شهریور ماه برداشت انار را شروع کرده اند و پیش بینی میشود تا اوایل آبان ماه نیز برداشت این محصول در سطح باغات ادامه خواهد داشت.
او گفت: باتوجه به اینکه باغات انار در این شهرستان هم به روش سنتی و هم به روش نوین آبیاری میشود در بعضی از نقاط شهرستان با در اختیار بودن منابع آبی، حدود ده درصد افزایش تولید را نسبت به سال گذشته شاهد هستیم.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شیراز گفت: ۷۰۰ هکتار از سطح باغات زیر کشت محصول انار تا امروز برداشت شده است که متوسط عملکرد ۲۰ تن در هکتار بوده است.
او مهمترین ارقام انار تولیدی در این شهرستان را بریت، رباب، شیرین شهوار، میخوش قصرالدشتی و انار کوهمره که بازار پسندی خوبی دارد برشمرد و افزود:دهستان کوهمرهی بخش ارژن شهرستان از لحاظ سطح باغات و میزان تولید سالانه انار رتبه اول شهرستان را به خود اختصاص داده و بیشترین باغات سطح کشت این محصول در روستاهای بگدانه، مسقان و کره بس این منطقه قرار دارد.
سیروسی گفت: انارهای درجه دو و سه که حدود ۳۰ درصد از تولید را شامل میشود در صنعت فرآوری استفاده میشود که فرآوری این محصول ارزشمند هم به صورت صنعتی در شهرک بزرگ صنعتی شیراز و هم به صورت سنتی توسط خود بهره بردار انجام میگیرد که به صورت محصولاتی مانند رب انار، آب و شربت انار، ناردون و... به بازار عرضه میشود.
این مقام مسول تصریح کرد:بازار هدف محصولات انارستانهای شهرستان شیراز معمولا استانهای همجوار و همچنین کشورهای حاشیه خلیج فارس هستند.