محسن زنگنه نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا فقط سی درصد برنامه ششم توسعه اجرا شد، گفت: این امر سه علت دارد یکی اینکه برنامهای که نوشته شد خیلی با واقعیتهای جامعه تناسب نداشت. این برنامه بیشتر توسط مجلس نوشته شد و دولت وقت هم این برنامه را از خود نمیدانست و به آن اهتمامی نداشت.
وی با بیان اینکه برنامه ششم توسعه انتزاعی نوشته شده بود، اظهار کرد: در احکام اقتصادی مثل اشتغال، تورم و رشد اقتصادی فقط شش درصد تحقق داشتیم. آن سی درصد که اجرایی شده در کل برنامه ششم توسعه است.
نایب رئیس دوم کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات بیان کرد: دومین علت موفق نبودن برنامه ششم توسعه این است که دولتها برنامه گریز هستند و خود را در چارچوب برنامه ریزی قرار نمیدهند. ساختارها هم طوری هستند که به راحتی میتوان برنامه را تغییر داد و یا حذف کرد.
زنگنه گفت: سومین علت ناموفق بودن برنامه ششم توسعه بحث نظارت است، چون مکانیزمهای نظارتی معمولا بر روی برنامه نیست.
نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس اظهار کرد: امسال در جلسات به هیئت دولت گفتیم و رهبری هم تاکید کردند باید برنامه از برنامه جامع به برنامه هسته محور برود. یعنی ما باید مسئله محور عمل کنیم.
نایب رئیس دوم کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات تصریح کرد: در برنامه هفتم باید کاملا واقع نگرانه و مسئله محور با احکام مشخص و دارای شاخص باشیم چرا که برنامه ششم توسعه شاخصی نداشت و بیشتر احکامش ارشادی و توصیهای بود.
وی درباره ویژگی برنامه هفتم بیان کرد: مقام معظم رهبری در سیاستهایی که ابلاغ کردند عملا تاکید کردند که باید مسئله محور باشد. به طور مثال ایشان در اقتصاد بر کاهش تورم، ثبات اقتصادی و اصلاح ساختار بودجه و در حوزه زیرساختی بر آب و انرژی تاکید کردند. به نظر من باید مسائل اصلی را انتخاب کنیم و با شاخص آن را پیش ببریم.
زنگنه درباره تحمیل هزینههای اجرا نشدن برنامه ششم توسعه به کشور و لزوم برخورد با مدیرانی که این قانون را به درستی اجرا نکردند، گفت: در قوانین اگر مدیران یک ریال جا به جا کنند قوانین تنبیهی داریم، اما اگر یک مدیر هشت سال در یک مسندی باشد و نتواند شاخصهای رشد آن کشور را جا به جا کند هیچ اصل تنبیهی نداریم.