رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: بازدید از مجموعه عظیم شرکت تراکتورسازی ایران بیانگر اتفاقاتی مثبت در عرصه تولید و ایجاد ظرفیت برای صادرات کشور است.

آقای محمدرضا پورابراهیمی گفت: تامین بیش از ۹۵ درصد نیاز کشور به انواع تراکتور، کیفیت بالای محصولات، ظرفیت‌های صادراتی و ... از مزیت‌های تراکتورسازی ایران می‌باشد که این مجموعه را پابه پای شرکت‌های آسیایی وحتی کشور‌های اروپایی قرار داده بطوری که حضور در بازار‌های بیش از ۱۵ کشور دنیا را در این وانفسای تحریم تجربه کرده است.

او با اشاره به قیمت گذاری دستوری و تامین نقدینگی برای کشاورزان جهت خرید تراکتور را به عنوان چالش‌های اصلی بخش تولید این وسیله اساسی صنعت کشاورزی اضافه کرد: عرضه محصولات تولیدی تراکتورسازی در بورس حلقه مفقوده این چالش‌ها می‌باشد که با عملیاتی شدن آن اولا قیمت عادلانه وشفاف برای تراکتور تعریف می‌شود، هم افزایش ظرفیت تولید به واسطه قیمت عادلانه‌ای تحقق می‌یابد، هم کاهش قیمت را در بازار آزاد شاهد خواهیم بود و مهمتر از همه شفافیت اطلاعات متقاضیان اتفاق می‌افتد چرا که هم اکنون بخش زیادی از تقاضای تراکتور بدلیل مابالتفاوت قیمت تولید و بازار و کالای سرمایه شدن آن به مزارع و کشاورزی ختم نمی‌شود که اگر بتوانیم با عرضه در بورس حذف تقاضای کاذب را ممکن بسازیم تحولی شگرف دراقتصاد کشور اتفاق خواهد افتاد.

او در عین حال کمک به کشاورزان بدلیل ویژگی که در بازار سرمایه وجود داره، با امکان تامین منابع از طریق طراحی ابزار‌های مالی که اتفاق خواهد افتاد را مهمترین و اساسی‌ترین مزیت عرضه تراکتور در بورس اعلام کرد.

نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی درباره عدم تخصیص اعتبارات امسال مکانیزاسیون کشاورزی نیز گفت: درباره اعتبارات نظام بانکی، موضوعی با سازمان برنامه و بودجه داریم که بدلیل ضرورت عملیاتی شدن بخش از تعهدات مردم محدودیت‌ها در منابع بودجه‌ای کشور را بدنبال داشته، اما تلاش می‌شود بخشی از اعتبارات امسال مکانیزاسیون حوزۀ کشاورزی تا پایان سال به کشاورزان اختصاص می‌یابد.

محمدرضا پورابراهیمی قیمت گذاری دستوری را به نفع اقتصاد کشور ندانست و اظهار داشت: با قابلیت‌های تولیدی و صادراتی که در تراکتورسازی وجود دارد می‌توان با هدایت مازاد تولیدات این مجموعه به بازار‌های صادراتی از وزنه ارزی این مجموعه برای افزایش تراز تجارت خارجی کشور بهره‌مند شد.

او در پاسخ به خبرنگار ما در مورد تعرفه عملا صفر واردات تراکتور به کشور عنوان داشت: مطمئنا حمایت از تولید داخلی اولویت نظام می‌باشد و اگر در بحث تعرفه، کشور در شرایط عادی از لحاظ ایجاد منابع ارزی و امکان تخصیص برای ثبت سفارش‌ها باشد در آن مقطع طبیعتا برای حمایت از تولید داخلی حتما تعرفه واردات متناسب با شرایط تولید ومیزان نیاز کشور تغییر خواهد یافت چرا که حمایت از تولید یک امر واجب می‌باشد.

او  در پایان با تاکید بر مدیرت هوشمندانه و تخصصی حاکم بر تراکتورسازی گفت: این مدیریت در حال حاضر با استفاده از پتانسیل‌های داخلی تولید سالانه ۲۲ هزار دستگاه تراکتور را به ۳۵ هزار دستگاه در برنامه قرار داده که وجود تحولات اساسی در این مجموعه را نشان می‌دهد و کمسیون اقتصادی نیز اعلام آمادگی می‌کند تا از این صنعت که گام‌های ترقی و تعالی را بخوبی برداشته و غیرممکن‌های زیادی را در کشور ممکن کرده با تمام توان حمایت و پشتیبانی کند چرا که این حمایت باعث رونق تولید، اشتغال، اقتصاد و کشاورزی کشور که با امنیت غذایی این سرزمین مرتبط است، خواهد شد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.