محسن اسدبیگی گفت: با توجه به آغاز فصل پاییز و بازگشایی مدارس، شیوع بیماریهای تنفسی باعث افزایش تقاضای دارویی در سطح استان شده و این در حالی است که برخی افراد با خوددرمانی حجم تقاضا را بیشتر کرده اند.
وی با بیان اینکه مصرف خودسرانه دارو باعث بهبود و درمان نخواهد شد ادامه داد: خود درمانی و استفاده بی رویه از آنتی بیوتیک باعث ضعیف شدن بدن و کاهش مقاومت در مقابل بیماری خواهد شد.
اسدبیگی عنوان کرد: در راستای درمان آنفلوآنزا و کرونا نیز درمانهای حمایتی و مصرف دارو باید با تجویز پزشک انجام شود، اما متاسفانه اغلب افراد به دنبال مصرف آنتی بیوتیک هستند که در روند درمان اختلال ایجاد خواهد کرد و موجب طولانی شدن زمان درمان خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه در زمان ابتلا به آنفلوآنزا، کرونا و سرماخوردگی از مصرف آنتی بیوتیکها خودداری شود افزود: افراد دارای علایم باید به منظور درمان حمایتی از آنتی هیستامین، داروهای تقویتی و مایعات با استراحت کافی استفاده و از مصرف هرگونه آنتی بیوتیک به منظور جلوگیری از تشدید بیماری جلوگیری کنند.
خوددرمانی، مهمترین علت کمبود دارویی
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: هیچگونه کمبود داروی اساسی در استان وجود ندارد و در برخی موارد ممکن است برند (نام تجاری) مورد نظر از یک دارو وجود نداشته باشد، اما نوع مشابه داروها معمولا در استان تامین و موجود است.
اسدبیگی اظهار داشت: در مواردی مصرف بی رویه و دور از منطق برخی داروها در استان باعث کاهش موجودی داروها در سطح داروخانهها میشود که بلافاصله تلاش میشود نیازهای دارویی استان برطرف شود.
وی با تاکید بر ضرورت تهیه دارو براساس نسخه پزشک معالج ادامه داد: بیشترین مشکلات کمبود دارویی در این استان به دلیل خوددرمانی و مصرف خودسرانه دارو بین افراد است که به یکباره باعث کمبود اقلام دارویی میشود.
اسدبیگی در خصوص کمبودهای کاذب دارویی در لرستان افزود: در حال حاضر کمبودهایی برای تولید آنتی بیوتیک در سطح کشور وجود دارد که با برنامه ریزیهای انجام شده، تغییر قیمتها و استفاده از طرح دارویاردر حال برطرف شدن هستند، اما این امر نیازمند همراهی و استفاده آگاهانه مردم از داروها است.