مراسم تجلیل از ۴۹ فعال برتر حوزه کشاورزی و شیلاتی استان هرمزگان با حضور معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در بندرعباس برگزار شد.
لاله بشیرزاده دبیر این مراسم گفت: افزایش بهره وری، کاهش مصرف آب، دریافت گواهی حد مجاز آلایندههای شیمیایی، رعایت بهداشت در زمینهای کشاورزی، تولید محصول سالم و مبارزه با آفات و بیماریها از مهمترین محورهای انتخاب برترینهای بخش کشاورزی و شیلاتی استان بود.
علیرضا مهاجر معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی نیز گفت: الگوی کشت برای سال زراعی ۱۴۰۱ - ۱۴۰۲ بر اساس نیاز، اقلیم، شرایط استانی و اقتصاد کشور تدوین و به استانها ابلاغ شده است.
مهاجر گفت: در الگوی کشت ۴۰ محصول کشاورزی بسیار مهم است، ولی ۱۵ محصول آن از جمله سویا، آفتابگردان، کلزا، کنجد، گندم، ذرت، جو و گلرنگ اولویت کشت دارد.
معاون امور زراعت وزارت جهادکشاورزی با بیان اینکه مجری الگوی کشت در استانها، استانداران هستند، گفت:برای اجرای بهتر الگوی کشت به کشاورزانی که از این طرح به خوبی بهره ببرند، تسهیلات کم بهره در بخشهای مکانیزاسیون، بذر، کود و سم پرداخت میشود.
حجت الاسلام و المسلمین عبادی زاده نماینده ولی فقیه در هرمزگان نیز در این مراسم گفت: صادرات محصولات کشاورزی و افزایش صنایع تبدیلی از مهمترین اولویتهای بخش کشاورزی استان است.
مهدی دوستی استاندار هرمزگان هم گفت: نوسازی باغها در استان بسیار مهم است و افزایش بهره وری را به دنبال دارد.
او گفت: برق رسانی به مزارع پرورش میگو، تقویت بخش آبزی پروری با ایجاد زیستگاههای مصنوعی و سنددار کردن زمینهای کشاورزی از اقدامات مناسب در بخش کشاورزی و شیلاتی است.
احمد مرادی نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: امیدواریم الگوی کشت که طرح مهمی است به درستی اجرایی شود.
او گفت: هرمزگان ظرفیتهای زیادی در صید و صیادی، کشاورزی و گردشگری دریایی دارد.
در این مراسم ۵ نفر از فعالان بخش کشاورزی و شیلاتی درخواستهای خود را مطرح کردند.
نرخ آب، تامین کود، تشکیل کمیتههای تخصصی، پرداخت به موقع خسارت و کمک به کشاورزان در خرید بذر از مهمترین درخواستهای نمایندگان کشاورزان بود.
سطح زیر کشت زمینهای کشاورزی هرمزگان ۱۶۰ هزار هکتار است که سالانه بیش از سه و نیم میلیون تن محصول در بخشهای زراعی، باغی، دامی و شیلاتی تولید میشود.