در مراسم افتتاحیه پویش بزرگ آموزش همگانی، علی نصیری موضوع «شهر آماده» را ضروری دانست و گفت: آنچه لازم و کافی است «شهر ایمن» است. این مهم تنها با همکاری گروههای مرجع اجتماعی، بدنه مردم و سازمانهای مسئول تحقق مییابد.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران بر ارائه آموزشها در زمان و شرایط مناسب برای تمامی اقشار و گروههای مردمی تاکید کرد و گفت: آموزشها باید در روزهای تعطیل یا زمان فراغت هر یک از گروههای مردمی هدف، برنامهریزی شود.
وی بر اهمیت نقش مردم در برنامههای مدیریت بحران تاکید کرد و گفت: با حضور شهروندان میتوان در هنگام وقوع بحران موفق شد و موضوعات مختلف در زمینه ایمنسازی محلات را پیگیری کرد.
نصیری خاطرنشان کرد: در پویش جدید مخاطبان به سه رده سنی تقسیم شده و آموزشها در سه بخش مقدماتی، میانی و پیشرفته تعریف و برگزار خواهند شد.
به گفته رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران نوع آموزشها در پویش شهر آماده به گونهای طراحی شده که همه اقشار اجتماعی بتوانند در آن مشارکت داشته باشند.
در ادامه این مراسم، شاهین فتحی نیز گفت: بر اساس آخرین تحقیقات انجام شده، آمادگی شهروندان تهرانی برای مواجهه با مخاطرات طبیعی کمتر از ۱۰ درصد است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان تهران افزود: حوادث پیرامون ما نشان داد، اگر مردم آمادگی داشته باشند، بزرگترین اقدامات را انجام میدهند. در سیلهای تابستان تهران، اگر مردم به پناهگیری صحیح در مواجهه با سیلاب آشنا بودند، تلفات جانی اتفاق نمیافتاد.
وی ادامه داد: در دهه ۹۰ پژوهشی به سفارش فدراسیون جمعیتهای ملی صلیب سرخ و هلال احمر انجام دادیم و متأسفانه نشان داد که شهروندان تهرانی مخاطرات پیرامون خود را نمیشناسند و آماده مواجهه با مخاطرات نیستند. تهران بیش از هشت میلیون جمعیت ساکن ثابت دارد و آموزش همگی آنها کار بسیار سنگینی است؛ بنابراین سیاستگذاری بر این شد که در هر خانوار حداقل یک نفر آموزش ببیند و شعار «هر خانواده یک امدادگر» شکل گرفت.
فتحی با تشکر از سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران و سازمان آتش نشانی گفت: آموزش همگانی مواجهه با بلایای طبیعی بر عهده هلال احمر است، اما طبق تقسیم کار و و همکاری مدیریت بحران، دیگران نیز باید سهم خود را ادا کنند. از میزبانی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران برای اجرای این طرح قدردانی میکنیم و منتظر حضور دیگر سازمانها و دستگاهها هستیم.
در پویش آموزش همگانی شهر آماده، قرار است با محوریت سرای محلههای مختلف شهر تهران، آموزش کمکهای اولیه، مواجهه با مخاطرات طبیعی و آشنایی با آتش سوزی و مقابله با آن به شهروندان تهرانی آموزش داده شود.
در ادامه این برنامه، مهدی امیری نیز گفت: در تهیه و تولید محتواهای آموزشی مشکل خاصی نداریم، چون خانههای سلامت در سالها قبل تشکیل شده بود و اکنون خانههای دوام این وظیفه را دنبال میکنند.
مدیرکل آموزش شهروندی شهرداری تهران افزود: اکنون ۲۲ هزار نفر در خانههای دوام عضو هستند و شهرداری سال هاست که فعالیتهای خود را برای فرهنگسازی آغاز کردهاست.
وی تاکید کرد: در عملیاتهای بحران شهری، رنگهای مختلف دستگاههای امدادی نباید نشان دهنده جدایی ما باشد، بلکه باید نشان از تقسیم کار مناسب در چارچوب یک وحدت عمل باشد.
منبع: مهر