معاون وزیر جهادکشاورزی و رئیس سازمان امور اراضی گفت: نزدیک به یک میلیون هکتار از اراضی کشور که پیش از این سند ملی برای آن‌ها صادر شده بود، مستثنیات مردم شناخته شده و سند مالکیت آن صادر شده است.

صفدر نیازی شهرکی در نشست با خبرنگاران در سالن جلسات جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: ۱۴ میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار از سطح کل اراضی مستثنیات کشور هنوز رفع تداخل نشده است که تا پایان سال ۱۴۰۲ باید رفع تداخل آن انجام شود.

وی افزود: ۱۸ میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار سطح کل اراضی مستثنیات کشور می‌باشد که چهار میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار از این اراضی رفع تداخل شده است.

نیازی اضافه کرد: با رفع تداخل از چهار میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار از اراضی، نزدیک به یک میلیون هکتار از اراضی کشور که پیش از این سند ملی برای آن‌ها صادر شده بود، مستثنیات مردم شناخته شده و سند مالکیت آن صادر شده است.


بیشتر بخوانید


وی گفت: چهارمحال و بختیاری در زمینه رفع تداخل از استان‌های پیشرو کشور است و در شش ماهه اخیر در دولت سیزدهم ۲۱ درصد مساحت استان رفع تداخل شده است و تا پایان سال به کل تداخلات و مثتثنیات اراضی استان رسیدگی خواهد شد و همکاران ثبت نیز سند‌های مردم را صادر خواهند کرد.

نیازی تصریح کرد: از ابتدای امسال تاکنون برای ۱۰ درصد اراضی مستثنیات کشاورزان، از سوی سازمان ثبت، سند تک برگ صادر شده است و با هدف‌گذاری‌های انجام شده تا پایان امسال باید۳۰ درصد سند برای کشاورزان صادر شود که با تلاش همکاران در شش ماهه دوم امسال برای ۲۰ درصد اراضی مستثنیات کشاورزان سند صادر خواهد شد.

وی اظهار داشت: پس از ابلاغ قانون ملی شدن اراضی، در مواردی اختلافاتی پدید آمد و مستثنیات مردم در برخی مناطق ملی اعلام شد و این موجب اختلاف ۶۰ ساله بین مردم، سازمان منابع طبیعی و دولت شده است.

نیازی افزود: در این مدت برخی اختلافات به صورت موردی در دادگاه‌های صالحه و کمیسیون ماده واحده بررسی می‌شد، ولی با افزایش این موارد در مجلس شورای اسلامی مصوب شد که این موارد اختلافی در کمیسیون‌هایی در سازمان‌های جهادکشاورزی استان‌ها بررسی و رفع تداخل شود و اگر در جایی بر اساس قوانین موجود آثار کشت و کار وجود داشته باشد، انتقال انجام شود.

وی اضافه کرد: یکی از پلاک‌های معروف در چهارمحال و بختیاری، اراضی شیخ‌شبان با مساحت هفت هزار و ۶۰۰ هکتار است که بخشی از آن پیش از این، از سوی سازمان منابع طبیعی مستثنیات اعلام شده بود، ولی بخشی از این اراضی موارد اختلافی داشت که در کمیسیون‌های حل اختلاف مطرح شده است و امروز بررسی‌هایی در مورد آن صورت گرفت.

نیازی گفت: نزدیک به یک هزار و ۳۰۰ هکتار از این اراضی به نفع مردم جزو مستثنیات شناخته شد و سند آن برای مردم صادر خواهد شد.

وی ادامه داد: یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار از مساحت چهارمحال و بختیاری را مراتع و جنگل‌ها پوشش داده است که رقمی معادل ۸۶.۵ درصد از سطح این استان را شامل می‌شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.