فریدون فعالی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان در همایش نقش گردشگری در امنیت، ایجاد فرصت و حمایت حقوقی قضایی با رویکرد پیشگیری از وقوع جرم با اشاره به اینکه حوزه گردشگری سازمانی فرابخشی است و نیاز به حمایت تمامی بخشها دارد، گفت: حوزه گردشگری، بیشترین فرصتهای شغلی و منابع را ایجاد میکند و به عنوان اقتصاد برتر مطرح است و در اقتصاد جهانی به آن تکیه میکنند.
او با اشاره به اینکه بسیاری از کشورها گردشگری را محور توسعه اقتصادی خود قرار داده اند، تاکید کرد: کشور ما در حوزه میراث فرهنگی، رتبه ۱۰ دنیا را دارد؛ اما متناسب با این داشته ها، از ظرفیتهای این بخش استفاده نمیشود.
فعالی بیان کرد: استان کرمان با ۷ اثر ثبت جهانی، ۷ هزار اثر تاریخی، اقلیم متنوع و جغرافیای پهناور، ظرفیتهای گردشگری گستردهای در اختیار دارد و اکنون این سوال مطرح است که آیا استان کرمان در حوزه گردشگری استان مقصد است یا خیر؟
او تاکید کرد: فرصتهای حوزه گردشگری اگر از دست برود، دیگر قابل بازگشت نخواهد بود و به همین دلیل سرمایه گذاری در بخش گردشگری شکننده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان بیان کرد: استان کرمان با وجود داشتههای تاریخی و میراثی خود، در حوزه زیرساختها از جمله پروازهای بین المللی با محدودیتهایی روبرو است و این موارد موجب میشود که فرصتهای گردشگری در این استان از بین برود.
او معرفی نکردن استان را از دیگر مشکلات حوزه گردشگری برشمرد و گفت: حمایت حوزه قضایی را در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیاز داریم.
حجت الاسلام حمیدی، رئیس کل دادگستری استان کرمان نیز در این همایش بر تدوین پیوستهای فرهنگی در برنامههای مجموعههای تاریخی تاکید کرد و گفت: این پیوستها در برخی بخشها تدوین شده و باید با دقت اجرایی شوند تا آسیبی از جهات مختلف به فرهنگ میراث تاریخی ما وارد نشود و بتوانیم استفاده درست و بهینهای را از این اماکن داشته باشیم.
او با بیان اینکه صنعت گردشگری در سطح دنیا حرفهای زیادی برای گفتن دارد و بسیاری از کشورها از این صنعت برای توسعه، عمران، آبادانی و پیشرفت کشور خود به بهترین نحو استفاده میکنند، افزود: در دنیا و در استان کرمان، ظرفیتهای گستردهای در حوزه گردشگری وجود دارد ومی طلبد که از ظرفیتهای این صنعت به نحواحسن استفاده شود.
رویس کل دادگستری استان کرمان با بیان اینکه باید در حوزه حراست، حفاظت و نگهداری از این آثار ماندگار که قرنها باقی مانده و از نسلهای گذشته به دست ما رسیده است، گامهای اساسی برداشته شود، بیان داشت: این امانتها باید به نسلهای آینده منتقل شوند؛ زیرا این آثار، ارثهای فرهنگی و ارزشمندی هستند که باید از آنها صیانت شود.
نماینده عالی قوه قضاییه در استان کرمان گفت: بخشی از مسئولیت حراست از آثار تاریخی و فرهنگی بر عهده دستگاه قضایی است و در این رابطه، دقت در رسیدگی به پروندههای این حوزه، انتظار درست و به حق مردم و مسئولان از دستگاه قضایی است.
او بیان کرد: میراث فرهنگی و بناهای تاریخی، تنها مشتی خاک و گل و خشت خام نیست و این بناها یادآور یک فرهنگ غنی اسلامی و ملی است که این فرهنگ باید حفظ و به نسلهای آینده منتقل شود و مهمترین آموزه این آثار، فرهنگ سبک زندگی دینی، اسلامی و ملی است.
حجت الاسلام حمیدی افزود: امروز که عدهای به فرهنگ حجاب و ارزشهای دینی میتازند، باید دست این فریب خوردگان را گرفت و براساس داشتههای فرهنگی و تاریخی نسبت به ارشاد و آموزش آنها اقدام کرد.
او تصریح کرد: معماری بناهای تاریخی ناگفتههای زیادی از حوزه فرهنگ، حجاب و عفاف دارند و باید از این ظرفیتها استفاده شود.
سید مهدی قویدل، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان نیز در این همایش با اشاره به اینکه نقش میراث فرهنگی و گردشگری بر کسی پوشیده نیست و این موضوع از مهمترین موضوعاتی است که در کشور ما مغفول واقع شده است، گفت: این حوزه میتواند با کمترین هزینه و بودجه و با اتکا به نیروی داخلی و اقتصاد مقاومتی، برای تامین عدالت و ایجاد فرصت توسعه زیرساختهای کشور نقش بی بدیلی داشته باشد.
او افزود: در قالب همایش نقش گردشگری در امنیت، ایجاد فرصت و حمایت حقوقی قضایی با رویکرد پیشگیری از وقوع جرم تلاش میشود که راهکارهای رفع چالشهای موجود در استان براساس نظر صاحب نظران و کارشناسان مربوطه جمع بندی و در نهایت در قالب یک طرح ارائه شود.
قویدل بیان کرد: در این همایش تلاش میشود که با رفع چالشهای موجود در حوزه استفاده از ظرفیتهای گردشگری، زمینهای فراهم شود که در نهایت منجر به پیشگیری از وقوع جرم و کاهش ورودی پروندهها به دستگاه قضایی شود.