به مناسبت روز جهانی غذا، دانشگاه علوم پزشکی گیلان پیام تغذیه‌ای صادر کرد.

با توجه به داشتن اطلاعات تغذیه‌ای برای هر فرد برای جلوگیری از بیماری‌های گوارشی و سلامت جسم دانشگاه علوم پزشکی گیلان پیام تغذیه‌ای صادر کرد.

۱- درمواقعی که گرسنه هستید برای خرید مواد غذایی به فروشگاه‌ها نروید، زیرا بیشتر از نیازتان مواد غذایی می‌خرید.

۲- اضافه‌ی میوه‌ها را خشک کرده و یا به کمپوت کم شیرین تبدیل کنید.

۳- نگهداری نان در یخچال باعث بیات شدن و افزایش دورریز نان می‌شود. برای نگهداری نان آن را بسته بندی و در فریزر نگهداری کنید.

۴- به جای نان سفید از نان‌هایی که سبوس دارند بیشتر استفاده کنید.

۵- یکی از بهترین منابع پروتئینی حبوبات است که ارزش غذایی معادل گوشت دارد، ولی قیمتش ارزانتر است.

۶- در وعده صبحانه به ویژه برای دانش آموزان از غذا‌های حاوی حبوبات مثل عدس و لوبیا استفاده کنید.

۷- تخم مرغ منبع غنی از پروتئین و جایگزین مناسب گوشت است.

۸- تخم مرغ را بصورت آبپز کاملا سفت و پخته شده مصرف کنید و از نیم پز و عسلی کردن آن پرهیز کنید.

۹- به جای سرخ کردن غذا، از روش‌های دیگر پخت مثل بخارپز، آب پز، تنوری و کبابی استفاده کنید.

۱۰- برای تامین ید بدن فقط از نمک یددار تصفیه شده و آن هم به مقدار کم استفاده کنید.

۱۱-برای پخت غذا از نمک کمتری استفاده کنید و سر سفره نمکدان نیاورید.

۱۲-با کاهش مصرف قند، نمک و روغن، سلامتی خود را تضمین کنید.

۱۳-ذائقه کودکان را از اوایل زندگی به غذای کم نمک، کم چرب و کم شیرین عادت دهید.

۱۴-به جای استفاده از آب میوه‌های صنعتی از میوه تازه در میان وعده کودکان استفاده کنید.

۱۵-فست فود‌ها حاوی چربی و نمک زیادی هستند در مصرف آن‌ها افراط نکنید.

۱۶-سعی کنید از انواع مختلف سبزی‌ها در برنامه غذایی روزانه خود استفاده کنید.

۱۷-دریافت فیبر را از طریق مصرف بیشتر سبزی‌ها، میوه‌ها، حبوبات و نان‌های سبوس دار افزایش دهید.

۱۸-نوشیدن آب آشامیدنی سالم و سایر مایعات مانند شیر و دوغ کم نمک و بدون گاز به عنوان بهترین نوشیدنی توصیه می‌شود.

۱۹-برای افزایش جذب آهن غذا، به مواد غذایی حاوی حبوبات (عدسی، خوراک لوبیا و ...) چاشنی‌های حاوی ویتامین C مانند آب لیمو یا نارنج تازه اضافه کنید.

۲۰-روزانه از لبنیات (شیر، ماست، پنیر، دوغ و کشک) پاستوریزه و کم چرب استفاده کنید.

۲۱-به جای استفاده از شیر‌های طعم دار، شیرکاکائو و شیر نسکافه و ... که دارای قند هستند از شیر‌های ساده استفاده کنید.

۲۲-شیر‌های غنی شده با ویتامین D مصرف کنید، زیرا این ویتامین برای جذب بهتر کلسیم بسیار مفید است.

۲۳-چاقی در کودکان نشانه سلامتی نیست.

۲۴-با حفظ وزن مناسب سلامتی خود را تضمین کنید.

۲۵-در حین خرید، به نشانگر‌های رنگی تغذیه‌ای مواد غذایی توجه نموده و به میزان قند، نمک و چربی موجود در آن‌ها دقت کنید.

سازمان خوار و بار کشاورزی ملل متحد (فائو) هر سال ۲۴ مهر ماه (۱۶ اکتبر) روز جهانی غذا را با هدف حساس سازی و کسب حمایت همه جانبه به منظور برقراری امنیت غذا و تغذیه، تولید و دسترسی به غذای سالم و ایمن، کاهش اشکال گوناگون سوء تغذیه و ریشه کنی گرسنگی برگزار می‌کند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.