با توجه به داشتن اطلاعات تغذیهای برای هر فرد برای جلوگیری از بیماریهای گوارشی و سلامت جسم دانشگاه علوم پزشکی گیلان پیام تغذیهای صادر کرد.
۱- درمواقعی که گرسنه هستید برای خرید مواد غذایی به فروشگاهها نروید، زیرا بیشتر از نیازتان مواد غذایی میخرید.
۲- اضافهی میوهها را خشک کرده و یا به کمپوت کم شیرین تبدیل کنید.
۳- نگهداری نان در یخچال باعث بیات شدن و افزایش دورریز نان میشود. برای نگهداری نان آن را بسته بندی و در فریزر نگهداری کنید.
۴- به جای نان سفید از نانهایی که سبوس دارند بیشتر استفاده کنید.
۵- یکی از بهترین منابع پروتئینی حبوبات است که ارزش غذایی معادل گوشت دارد، ولی قیمتش ارزانتر است.
۶- در وعده صبحانه به ویژه برای دانش آموزان از غذاهای حاوی حبوبات مثل عدس و لوبیا استفاده کنید.
۷- تخم مرغ منبع غنی از پروتئین و جایگزین مناسب گوشت است.
۸- تخم مرغ را بصورت آبپز کاملا سفت و پخته شده مصرف کنید و از نیم پز و عسلی کردن آن پرهیز کنید.
۹- به جای سرخ کردن غذا، از روشهای دیگر پخت مثل بخارپز، آب پز، تنوری و کبابی استفاده کنید.
۱۰- برای تامین ید بدن فقط از نمک یددار تصفیه شده و آن هم به مقدار کم استفاده کنید.
۱۱-برای پخت غذا از نمک کمتری استفاده کنید و سر سفره نمکدان نیاورید.
۱۲-با کاهش مصرف قند، نمک و روغن، سلامتی خود را تضمین کنید.
۱۳-ذائقه کودکان را از اوایل زندگی به غذای کم نمک، کم چرب و کم شیرین عادت دهید.
۱۴-به جای استفاده از آب میوههای صنعتی از میوه تازه در میان وعده کودکان استفاده کنید.
۱۵-فست فودها حاوی چربی و نمک زیادی هستند در مصرف آنها افراط نکنید.
۱۶-سعی کنید از انواع مختلف سبزیها در برنامه غذایی روزانه خود استفاده کنید.
۱۷-دریافت فیبر را از طریق مصرف بیشتر سبزیها، میوهها، حبوبات و نانهای سبوس دار افزایش دهید.
۱۸-نوشیدن آب آشامیدنی سالم و سایر مایعات مانند شیر و دوغ کم نمک و بدون گاز به عنوان بهترین نوشیدنی توصیه میشود.
۱۹-برای افزایش جذب آهن غذا، به مواد غذایی حاوی حبوبات (عدسی، خوراک لوبیا و ...) چاشنیهای حاوی ویتامین C مانند آب لیمو یا نارنج تازه اضافه کنید.
۲۰-روزانه از لبنیات (شیر، ماست، پنیر، دوغ و کشک) پاستوریزه و کم چرب استفاده کنید.
۲۱-به جای استفاده از شیرهای طعم دار، شیرکاکائو و شیر نسکافه و ... که دارای قند هستند از شیرهای ساده استفاده کنید.
۲۲-شیرهای غنی شده با ویتامین D مصرف کنید، زیرا این ویتامین برای جذب بهتر کلسیم بسیار مفید است.
۲۳-چاقی در کودکان نشانه سلامتی نیست.
۲۴-با حفظ وزن مناسب سلامتی خود را تضمین کنید.
۲۵-در حین خرید، به نشانگرهای رنگی تغذیهای مواد غذایی توجه نموده و به میزان قند، نمک و چربی موجود در آنها دقت کنید.
سازمان خوار و بار کشاورزی ملل متحد (فائو) هر سال ۲۴ مهر ماه (۱۶ اکتبر) روز جهانی غذا را با هدف حساس سازی و کسب حمایت همه جانبه به منظور برقراری امنیت غذا و تغذیه، تولید و دسترسی به غذای سالم و ایمن، کاهش اشکال گوناگون سوء تغذیه و ریشه کنی گرسنگی برگزار میکند.