سردار مجید کریمی رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر فراجا شامگاه دوشنبه در برنامه تهران ۲۰ گفت: مأموریت مبارزه با مواد مخدر یکی از مأموریتهای همیشگی انتظامی کل کشور است. کشفیات مواد مخدر در ۳ سال گذشته بیش از ۳ هزار تن بوده است.
وی با بیان اینکه میانگین سالانه هزار تن انواع مواد مخدر در کشور کشف میشود، افزود: کشف مواد مخدر کار آسانی نیست، از یک گرم تا یک تن مواد مخدر کشف میشوند.
کریمی بیان کرد: حدود ۷۵ درصد از مواد مخدر در مرز، شرق و شهرهای حاشیهای کشف شده است، یعنی مواد مخدر به عمق کشور وارد نشده است.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: در ۳ سال گذشته بیش از ۶۱۱ هزار معتاد متجاهر را از خیابانها و پاتوقها جمع آوری کردند.
وی با بیان اینکه خانههای پلاک قرمز بارها پلمب شده اند، اما بلافاصله فک پلمب میشوند، گفت: قانون نقص و ایراد دارد که این اتفاق رخ میدهد، اما خوشبختانه لایحه اصلاح این قانون به جریان افتاده است.
کریمی با بیان اینکه پیشنویس قانون جدید آماده شده است، گفت: پیشنویس این قانون به کمیسیون طرح و لوایح دولت ارسال شده است و امیدواریم که این طرح زودتر به مجلس ارسال شود.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه تمام خرده فروشان مواد مخدر توسط پلیس شناسایی شدند، گفت: تعداد زیادی از این افراد از ۲ تا ۱۱ بار دستگیر شده اند؛ ماده ۴۲ قانون مبارزه با مواد مخدر گفته است افرادی که تکرار جرم دارند باید در شرایط سخت (اردوگاهها) نگهداری شوند.
وی ادامه داد: در برخی از کشورها برای قرصهایی که ریشه مواد مخدر دارند مانند استامینوفن کدئین استفاده از این قرص و یا به همراه داشتنش حبس ابد دارد، ما در این زمینه به مسافران اطلاع رسانی میکنیم تا در کشورهای دیگر برایشان مشکلی پیش نیاید.
کریمی با اشاره به مشکلاتی که در فضای مجازی در حوزه مواد مخدر وجود دارد، تصریح کرد: پلیس چندین باند را در فضای مجازی را شناسایی و منهدم کرده است که این افراد آموزش استعمال مواد مخدر را در فضای مجازی میدادند.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر گفت: از سال ۱۳۹۸ طرح پاکسازی محیط پیرامونی مراکز آموزشی را اجرا کردیم؛ بیش از ۱۱ تن و ۷۶۲ کیلوگرم انواع موادمخدر در اطراف مدارس در ۳ سال کشف شد.
وی عنوان کرد: ۵۲ هزار و ۸۰۰ نفر معتاد و خرده فروش توسط پلیس در اطراف مدارس شناسایی و دستگیر شدند.
کریمی در پایان با اشاره به ضربه زدن به بنیادهای اقتصادی قاچاقچیان گفت: ۱۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان در سال ۸۹ و ۱۴ هزار میلیارد تومان در ۱۴۰۰ و ۷ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان در ۶ ماهه ابتدای سال ۱۴۰۰ به بنیادهای اقتصادی قاچاقچیان ضربه زده شده است.
منبع: مهر