حسن نوری زاده سرپرست فرمانداری سرخس گفت : در حالی که ماه قبل ورود و خروج ناوگان صادراتی و ترانزیتی از مرز جادهای سرخس روزانه بین ۱۷۰ تا ۲۰۰ دستگاه بود، اکنون این تردد به ۵۳۰ تا ۵۵۰ دستگاه کامیون در روز افزایش یافته است.
او افزود: در پی توافقات میان دو کشور مبنی بر رفع محدودیتهای کرونایی و تسهیل تردد ناوگان، اکنون کامیونهای ترانزیتی به صورت مستقیم از خاک ترکمنستان عبور میکنند حال آنکه قبلا بواسطه محدودیت کرونایی باید بار خود را تحویل کشنده ترکمنستانی میدادند.
سرپرست فرمانداری سرخس ادامه داد: اقدامات اصلاحی زیادی در حوزه ورود و خروج ناوگان در منطقه ویژه اقتصادی سرخس و گمرک صورت گرفت که از آن جمله تسهیل تردد ناوگان از دستگاه ایکس ری بود.
نوری زاده از تجمیع فعالیتهای گمرکی در منطقه ویژه سرخس خبر داد و بیان کرد: علاوه بر اینکه برای تسهیل تردد نشستهای متعددی در حوزه محلی و استانی میان دستگاههای متولی حمل و نقل در منطقه برگزار شد این امر زمینه توقف و معطلی ناوگان باری در مرز به شدت کاهش یافت.
او تصریح کرد: برای تسهیل فعالیتهای گمرکی ۲۰ نیروی جدید در قالب به کار گیری در منطقه ویژه اقتصادی سرخس به مجموعه گمرک اضافه شد، همین روند موجب روان سازی انجام تشریفات گمرکی در سرخس شده است.
پایانه مرزی "سرخس" در شمال شرقی خراسان رضوی، با قدمت ۲۸ ساله در نقطه صفر مرزی ایران و ترکمنستان و ۱۸۵ کیلومتری شمال شرق مشهد قرار دارد و اکنون به کانون توجه تبادلات تجاری منطقهای و فرامنطقهای تبدیل شده است.
پارسال ۳.۲ میلیون تن از مبادلات تجاری خارجی کشور شامل صادرات، واردات و ترانزیت به ارزش ۵.۶ میلیارد دلار از مرزهای جادهای و ریلی این شهرستان انجام شد، بر این اساس ۱.۷ میلیون تن از این اقلام ترانزیت ورودی و حدود ۷۰۰ هزار تن نیز ترانزیت خروجی است که بیشتر آن از طریق مرز ریلی سرخس و بقیه از مرز جادهای صورت گرفته است.