افندی زاده گفت: اجلاس همکاری‌های ترانزیتی، ابتکار عملی برای همگرایی کشورهای منطقه در زمینه حمل‌ونقل و ترانزیت است.

برنامه امشب گفت وگوی ویژه خبری ه بررسی جزئیات اجلاس امروز همکاری‌های ترانزیتی و افزایش حجم تبادلات خارجی پرداخت.

 شهریار افندی زاده گفت: اجلاس همکاری‌های  ترانزیتی یک ابتکار عمل جدید برای همگرایی منطقه‌ای بین کشورهای حاضر در زمینه حمل‌ونقل و ترانزیت است.

به گفته‌ معاون حمل ونقل وزیر راه وشهرسازی، برگزاری این اجلاس فضای مناسبی برای تبادل نظر وزرای کشورهای حاضر در این زمینه و همچنین دیدارهای دوجانبه میان وزرا و سایر مقامات ارشد حمل و نقلی کشورهای عضو فراهم کرده است.

او می گوید: با توجه به اینکه به‌واسطه شکل‌گیری فضای سازنده و تعاملی فعلی در زمینه حمل‌ونقل بین‌المللی و ترانزیت میان اعضای حاضر، به‌ویژه فی‌مابین جمهوری اسلامی ایران با هر یک از اعضا در چارچوب روابط دوجانبه و همچنین توافقات چندجانبه ایران با دیگر کشورهای حاضر، فصل نوین و روزهای شکوفایی همکاری‌های حمل ونقل و ترانزیتی در حال رقم خوردن است.

افندی‌زاده گفت: این اجلاس، منجر به تبیین و تصویب تصمیمات هوشمندانه و هدفمند جهت اقدام مشترک با همکاری مشترک همه اعضا شود.

او می گوید:در چارچوب گسترش این دست همکاری‌ها، زمینه‌های مطلوب برای هم‌افزایی موقعیت جغرافیایی، زیرساخت‌ها و امکانات حمل ونقلی‌مان، بهره‌مندی تمام بازیگران عرصه حمل‌ونقل، لجستیک، تجارت و اقتصاد کشورهای متبوع ، بیش از پیش در این پهنه جغرافیایی فراهم می شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین به امکان هدف‌گذاری میان مدت ترانزیت سالانه ۲۰ میلیون تن کالا بین ایران و ۵ کشور ترکمنستان، جمهوری قزاقستان، جمهوری ازبکستان، جمهوری تاجیکستان و جمهوری قرقیزستان اشاره کرد و گفت: در بیانیه پایانی اجلاس هم این هدف‌گذاری مورد تأکید است.

افندی‌زاده گفت: یک ابتکار ارزشمند برای هدفمند کردن و همسوسازی اقدامات اعضاء در چارچوب یک برنامه عمل مشترک منطقه‌ای ۶ جانبه ترانزیتی، فراهم شده است، در این راستا، به گروه‌های کارشناسی تأکید می‌شود از هر ظرفیت و ابزاری نظیر عضویت مشترک در سازمان‌ها و کریدورهای منطقه‌ای و بین‌المللی ترانزیتی، همکاری‌ با یکدیگر در سرمایه‌گذاری و احداث پروژه‌های زیرساختی، حسن همجواری و بهبود ترددهای مرزی، توسعه دیجیتال در فرایندهای ترانزیت، تسهیل در امور کنسولی و ویزای رانندگان و بهبود مستمر تعرفه‌ها و عوارض ترانزیتی در راستای این برنامه عمل مشترک بهره‌گیری کنند. بیش از هر چیز استفاده از ظرفیت‌های موقعیت ژئوپلیتیک ایران برای توسعه خدمات ترانزیت مصداق خلق چنین فرصت‌هایی است.


در ادامه‌ حسین سلاح‌ورزی نایب رئیس اتاق ایران گفت: با اجرایی شدن عضویت ایران در پیمان شانگهای در ماه گذشته‌ شاهد افزایش نقش کشور در ترانزیت کریدورهای شرق به غرب و شمال به جنوب، درآمدهای ارزی عمومی و دولتی کشور افزایش یافته و زمینه تقویت بنیان‌های مالی عمومی و ثروت ملی فراهم می‌شود.

او می گوید: این پیمان فرصت‌های ارزشمندی برای سرمایه‌گذاری در توسعه زیرساخت‌های لجستیکی کشور ایجاد می‌کند. همچنین جایگاه راهبردی ایران در اقتصاد جهانی و منطقه‌ای را تقویت کرده و آسیب‌پذیری ما را در برابر تنش‌های بیرونی کاهش می‌دهد.

نایب رئیس اتاق ایران گفت: با افزایش نقش ایران در کریدورهای ترانزیتی، فرصت‌هایی برای توسعه کسب و کارهای خدمات زنجیره ارزش صنعت لجستیک در اقتصاد کشور فراهم می‌شود.

او گفت: بر بستر این فرصت توسعه فعالیت‌های ترانزیتی، امکانات ارزشمندی برای توسعه کسب و کارهای پردازش کالا صادرات مجدد نیز فراهم می‌شود. این گروه از کسب و کارها تناسب زیادی با شرایط فعلی اقتصاد ایران (رقابتی بودن قیمت مزد) و نیاز مبرم کشور به افزایش تعداد شغل (با وجود محدودیت شدید منابع سرمایه‌ای) دارد.

سلاح ورزی گفت: ایران در اجلاس همکاری های ترانزیتی خود می تواند شاهد افزایش حجم ترانزیت در حوزه های مختلف کشور باشد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار