وزارت دفاع آمریکا به رغم صرف هزینه‌های زیاد برای طراحی موشک‌های مافوق صوت، در رقابت با نمونه‌های روسی عقب مانده است.

واشنگتن برای طراحی و ساخت سلاح مافوق صوت مشابه موشک‌های مافوق صوت روسی «کینژال» Kinzhal و «زیرکان» هزینه زیادی صرف می‌کند و به دنبال آن است که اولین موشک از این نوع را در سال ۲۰۲۷ وارد ارتش خود کند.

به گزارش پایگاه لینتا، پنتاگون در حال بررسی چندین پروژه مرتبط با تسلیحات مافوق صوت از جمله موشک کروز «سایبرسونیک اتک» Hypersonic Attack است گفته می‌شود یک موشک بالدار مافوق صوت و مجهز به موتور جت است. این موشک می‌تواند در لایه‌های بالایی جو زمین تا ۶۰۰۰ کیلومتر در ساعت شتاب بگیرد. پیش بینی می‌شود موشک مافوق صوت آمریکا تا سال ۲۰۲۷ وارد خدمت شود.

همزمان موشک هوا به هوا «اَرا» ARRW نیز در حال توسعه است که ادعا می‌شود سرعتی بیش از ۲۰ ماخ (حدود ۲۴۰۰۰ کیلومتر در ساعت) داشته باشد و توسط بمب افکن‌های استراتژیک B-۱B پرتاب شود.

با این حال، واشنگتن حین ساخت سلاح‌های مافوق صوت با مشکلاتی مواجه شد، سال گذشته، نیروی هوایی آمریکا ۳ نمونه اولیه این موشک‌ها را آزمایش کرد که همه شکست خوردند.

موشک اَرا در اولین آزمایش در آوریل ۲۰۲۱ از هواپیما جدا نشد، در ماه ژوئیه موتور موشک روشن نشد و در دسامبر، موشک پرتاب نشد.

روسیه در سال ۲۰۱۸ موشک مافوق صوت کینژال را عملیاتی کرد که می‌تواند یک بمب معمولی با وزن ۴۸۰ کیلوگرم یا حتی یک کلاهک اتمی را تا حداکثر فاصله ۱۲۳۵۰ کیلومتر پرتاب کند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار