اپل از تأمینکنندگانش درخواست کرده است برای اولین بار در تاریخ بخشی از خط تولید هدفونهای سری ایرپاد و بیتس را به هند منتقل کنند. چنین اتفاقی، برد دیگری برای دولت هند محسوب میشود، آن هم در دورانی که اپل شدیدا در تلاش است از وابستگی خود به بازار چین بکاهد (تحلیلگران میگویند کاهش ۱۰ درصدی وابستگی اپل به چین، هشت سال زمان نیاز دارد).
فاکسکان، یکی از مونتاژکنندههای اصلی آیفونهای اپل، در حال آماده شدن است تا هدفونهای بیتس را در خاک هند تولید کند و امیدوار است که در نهایت بخشی از تولیدات ایرپاد را نیز در این کشور انجام دهد.
لاکسشر، یکی از تأمینکنندگان چینی اپل نیز قصد دارد به اپل برای تولید ایرپاد در هند کمک کند. البته گفته میشود لاکسشر در حال حاضر بیشتر روی تولید ایرپاد در ویتنام متمرکز است و احتمالاً دیرتر از سایر تأمینکنندگان اپل تولید محصولات این شرکت را در هند شروع میکند.
اپل فعلاً به درخواست رسانهی رویترز برای شفافسازی دربارهی برنامههایش برای انتقال خط تولید ایرپاد به هند پاسخ نداده است.
اپل در سالهای اخیر تولید آیفون را در مناطق دیگری به غیر از چین شروع کرده و در جدیدترین نمونهی این اتفاق تنها چند هفته پس از عرضهی رسمی آیفون ۱۴، تولید گوشیهای این خانواده را در هند شروع کرد. اپل اوایل سال جاری میلادی بخشی از خط تولید آیفون ۱۳ را نیز به هند منتقل کرده بود و اکنون گزارشهایی میگویند که به فکر مونتاژ آیپد در این کشور افتاده است.
بلومبرگ روز گذشته در گزارشی اختصاصی مدعی شد میزان صادرات آیفون از هند در عرض پنج ماه مرز یک میلیارد دلار را رد کرده است و پیشبینی میشود تا مارس ۲۰۲۳ (اسفند ۱۴۰۱ و فروردین ۱۴۰۱) از ۲٫۵ میلیارد دلار نیز عبور کند.
رسانهی Nikkei به نقل از منابع آگاه میگوید اقدامات اخیر اپل بخشی از پروژهی بزرگتری برای تنوعبخشی به زنجیرهی تأمین و کاهش وابستگی به چین است. هند و کشورهای دیگری مثل مکزیک و ویتنام در بحبوحهی تعطیلیهای چین به دلیل ویروس کرونا و سیاست کووید صفر این کشور، اهمیت بیشتری برای برندهای آمریکایی پیدا کردهاند و شرکتهایی مثل اپل بهدنبال بستن قرارداد با کارخانههای هند و مکزیک و ویتنام هستند. افزایش تنشهای سیاسی و اقتصادی بین واشینگتن و پکن نیز بر این موضوع تأثیرگذار بوده است.