مرتضی افقه میگوید که مسئله نارضایتی دانشجویان دانشگاهها از آنچه در خیابانها رخ میداد جدا نیست و کاملا با هم مرتبط هستند.
او با بیان اینکه محدودیتهای اجتماعی و سیاسی و فرهنگی در ابراز نارضایتی دانشجویان از وضعیت موجود بسیار مهم است، افزود: بیش از همه نیز به مسائل اقتصادی مربوط است که بی تدبیریهای در این حوزه طی سالهای گذشته باعث بد شدن شرایط شد و با تشدید تحریمها نیز افزایش یافت.
آقای افقه به لغو کنسرتها علی رغم داشتن مجوز قانونی نیز اشاره گرد و مجموعه این عوامل را موجب «تحقیر» شدن جوانان دانست که باعث از بین رفتن امید و انگیزه آنان هم میشود.
این عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: دانشجویان بسیاری از خواسته هایشان «تلمبار» شده و به دنبال «بهانه ای» هستند تا «اعتراض» خود را نشان بدهد و در سوی دیگر باید دولت نیز امکان ابراز عقیده را به صورت قانونی بدهد.
این کارشناس اقتصادی فضای کنونی را برای ابراز عقیده «ملتهب» عنوان کرد که با «عصبانیت» و «خشونت» همراه خواهد بود، اما اگر بتوان فرصتهایی را برای بیان دانشجویان فراهم کرد و با آنها برخوردهای قهری صورت نگیرد باعث میشود این مسئله برای دانشجو تبدیل به خشم «تلمبار» نگردد.