یوسف رضایی، معاون توانبخشی سازمان بهزیستی استان تهران با حضور در مورد روز جهانی سالمند گفت: در حال حاضر ۱۸۰۰ سالمند مجهول الهویه در مراكز شبانه روزی تهران نگهداری میشوند.
وی افزود: با توجه به تغییر سبک زندگی در جوامع و حركت جوامع از زندگی سنتی به سبک مدرن و صنعتی شرایط زیست برای سالمندان درخانوارها دچار مشكلاتی شده است و تمایل خانوادهها به نگهداری سالمندان در مراكز نگهداری افزایش یافته است.
رضایی با بیان اینكه بر اساس آمار در حال حاضر ۱۰ درصد از جمعیت كشور را سالمندان بالای ۶۰ سال تشكیل میدهند گفت: هم اكنون ۱۲۰ هزار نفر از سالمندان كشور تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند و ۴ هزار و ۸۸۰ سالمند در ۱۲۰ مركز نگهداری سالمندان بهزیستی نگهداری میشوند.
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی استان تهران با اشاره به اینكه سالمندی یک مرحله از زیست انسان است و در معیارهای جهانی به افراد بالای ۶۰ سال سالمند اطلاق میشود گفت: در این رده بندی جهانی به افرادی كه در رده سنی ۶۰ تا ۷۵ سال قرار دارند سالمند جوان، به افرادی كه در رده سنی ۷۶ تا ۹۰ سال قرار دارند سالمند میانسال و به افرادی كه در رده سنی ۹۰ سال به بالا قرار دارند سالمند كهنسال گفته میشود.
وی با تاكید بر اینكه شیب سالمندی در كشور و جهان رو به بالا و افزایش است خاطر نشان كرد: رشد شیب سالمندی در كشور ما ۳ برابر متوسط شیب جهانی است.
بیشتر بخوانید
حمیرا خزایی، مسئول دبیر خانه شورای سالمندان استان تهران بر ضرورت هماهنگی و برنامه ریزی همه ارگانهای عضو شورای ملی سالمندان بر اساس نیازهای آنها تاكید كرد.
وی با بیان اینكه سالمندان دغدغهها و مشكلاتی دارند كه ضروری است دستگاهها در جهت رفع آنها گام بردارند بیان کرد: در حال حاضر پوشش بیمهای سالمندان یكی از مسائل مهم است و متاسفانه اغلب سالمندان كشور تحت پوشش بیمه نیستند.
خزایی در ادامه اظهار داشت: ایجاد فضای لازم جهت توانمندسازی سالمندان در راستای حفظ استقلال فردی، كرامت و منزلت آنها در خانواده و جامعه، از اهداف دبیرخانه شورای سالمندان است.
وی تصریح كرد: پیگیری تصویب سند ملی برنامههای راهبردی سالمندان كه از سال ۹۲ آغاز و در سال ۹۸ تدوین شد از فعالیتهای مهم شورای سالمندان است، كه با تصویب این سند چارچوبی برای هدایت سیاستگذاریها و برنامه ریزیها در حوزه سالمندان وجود خواهد داشت.