مهدی میرجلیلی در نشست خبری دومین کنگره ملی شهدای ورزشکار اظهار داشت: این اجلاسیه با شعار پهلوانان ماندگار برگزار میشود و امسال دومین کنگره ملی شهدای ورزشکار خواهد بود. در جلسه شورای عالی سه رویکرد محوری در دستور کار قرار گرفت. اول ادامه روند شناسایی شهدای ورزشکار و معرفی آن به نسل جوان. برخی رکورد دار و قهرمان بودند. به طور مثال شهید رضایی مجد و وحید زمانی نیا و شهید جویباری و شهید شمسی پور به عنوان شهدای شاخص شناسایی شدند.
وی ادامه داد: دوم الگوبرداری و الگوسازی از ورزشکارانی است که فرهنگ پهلوانی و اخلاقی را در میادین بین المللی به نمایش میگذارند. رویکرد سوم هم ترویج روحیه پهلوانی و جوانمردی است از سوی دیگر در بحث اهدای خون هم احساس تکلیف شد و جامعه ورزش پیشقدم بود.
رییس سازمان بسیج ورزشکاران گفت: وجود بیش از ۵ هزار شهید نشان دهنده این است که این عزیزان پلاک شان مدال شان شد. تیمهای مختلف ورزشی قبل از اعزام قول و قرارهایی که با این شهدا میگذارند، آورده بسیار خوبی برایشان دارد و نمونه آن برای محمدرضا گرایی اتفاق افتاد.
وی عنوان کرد: ۵۰ جلد کتاب در حوزه شهدای ورزشکار چاپ شد که آخرین آن کتاب اسماعیل علمی قهرمان وزنه برداری بود که به دو زبان فارسی و انگلیسی چاپ شد. هنچنین برگزاری اردوی راهیان نور برای ورزشکاران بود. وقتی قهرمانان و ورزشکاران ما در محل جبههها حاضر میشوند، تاکید دارند که قهرمانان واقعی شهدا هستند.
میرجلیلی با اشاره به اینکه دیدار با خانواده شهدای ورزشکار دیگر موردی بود که انجام شد، گفت: پیشنهاد ما این بود که وقتی به منزل آنها میرویم حتما یکی از قهرمانان آن رشته نیز حضور داشته باشد و این تاثیرگذار است.
رییس سازمان بسیج ورزشکاران گفت: یادبود شهدای ورزشکار آموزش را راه اندازی کردیم و ۷۳ ورزشکار معلم و مربی داریم که در رشتههای مختلف فعالیت میکردند. یادواره ۱۷ زن شهیده ورزشکار را هم برگزار کردیم و ۱۳۵ ورزشکار شهدای مدافع حرم هم شناسایی شد. یکی از برنامههای خوب ما برگزاری شب خاطره بود. در یکی از این جلسهها خواهر شهید ابراهیم هادی گفتند که ابراهیم ما بدن خود را در ورزش ساخت و خواست این بدن قوی را در راه خدا خرج کند.
وی ادامه داد: نام گذاری اماکن از دیگر برنامه ما بود و با همن نهادهای دیگر بیش از ۲ هزار اماکن ورزشی به نام شهدای ورزشکار نامگذاری شد.
میرجلیلی عنوان کرد: یکی از اتفاقات خوبی که افتاد این بود که قهرمانان ما مدالهای ورزشی خود را برای کمکهای مومنانه به حراج گذاشتند و وقتی یک قهرمان مدال خود را به خانواده شهید میدهد، اثرگذاری شهدا است. همچنین ۳۶۰ نفر با پویش نذر رهایی از زندان آزاد شدند و ۳۲۰ گروه جهادی به نام شهدا هم داریم که در مناطق محروم فعالیت میکنند و جامعه ورزش قبول کرد که ۷۰ باب واحد مسکونی در پل دختر ساخته شد. در مورد مدافعان سلامت هم کارهایی انجام شد و قهرمانان با حضور در بیمارستانها از کادر درمان تشکر و تقدیر کردند.
رییس سازمان بسیج ورزشکاران با اشاره به اینکه از ۵۰۰ ورزشکار جوانمرد که برای دفاع از مردم مظلوم با نمایندگان رژیم صهیونیستی مبارزه نکردند، تجلیل شد، گفت: در مجموع گسترش فرهنگ مقاومت، پهلوانی، فضایل اخلاقی، برادری خیرخواهی و کمک به هم نوع، برجسته شدن ارزشهای معنوی، اهدای مدال به آستان مقدس امام رضا (ع) و مقام معظم رهبری دستاوردهایی بود که میتوان به آنها اشاره کرد.
وی عنوان کرد: همانطور که روز گذشته مقام معظم رهبری فرمودند جامعه هنری و ورزشی سالم و انقلابی هستند و ما شهدایی داریم که از مدال و قهرمانیها گذشتند تا از آرمانهای انقلاب دفاع کنند. پهلوانی از قهرمانی مهمتر است و آنهایی که برای دفاع از مردم و کشور خود نقش آفرینی میکنند، ما قدردان آنها هستیم. ما اگر بتوانیم عفت و غیرت شهدایی مانند ابراهیم هادی را به جامعه بشناسانیم، خیلی تاثیرگذار خواهد بود.
میرجلیلی در پاسخ به این سوال که تفاوت این کنگره با کنگره قبلی چیست؟ اظهار داشت: کنگره قبلی تجربه اول ما بود و سعی کردیم این کنگره گستردهتر و جدیدتر باشد و تلاش کردیم در بخش مستندات بیشتر شهدا را معرفی کنیم و تخصصیتر باشد.