آقای صیادی با بیان اینکه شهرستان مرند دارای ۳ هزار و ۲۱۰هکتار باغات سیب است که از این مقدار ۳ هزار و ۱۲۱هکتار باغات بارده سیب است، اظهار کرد: به طور متوسط میانگین تولید سیب از هر هکتار ۴۰ - ۴۵ تن است که پیشبینی میشود طی امسال میزان برداشت سیب به ۶۲ هزار و ۴۲۰ تن برسد که با توجه به عدم تلقیح و سال آوری باغات سیب میزان ۶۰ – ۷۰ درصد کاهش محصول داریم.
وی با بیان اینکه با تغییر اصول باغبانی و اصلاح باغات و استفاده از روشهای مناسب امید است تولید محصول سیب با تلاش کارشناسان این مدیریت افزایش چشمگیری در سالهای آتی داشته باشد، افزود: در شهرستان مرند به خصوص در شهر زنوز، ۳۰ نوع سیب درختی اعم از سیب زنوز پاییزه، زودرس، قباله، بالجهای، اسدکوهی، سلطانی، بشقابی، شیشهای و ... و ارقام اصلاح شده رد، گلدن، گران اسمیت و سیب گلاب تولید میشود که سیب تولید شده در این شهرستان به ویژه سیب ارقام کوهی زنوز شهرت جهانی دارد.
آقای صیادی با اشاره به اینکه سیب تولید شده در شهرستان مرند مقداری به صورت تازهخوری در خود شهرستان و ارسال به سایر شهرستانها و استانهای کشور مصرف میشود، افزود: بقیه نیز در جعبههای مخصوص بستهبندی و در سردخانههای موجود شهرستان برای ذخیرهسازی برای شب عید در سایر فصول نگهداری میشود.
معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ویژه مرند با اشاره به اهمیت حفظ منابع ژنتیکی و ارزش صفات مورفولوژیکی برتر سیب زنوز و امکان استفاده از آن به عنوان منبعی جهت طرحهای تحقیقاتی و به نژادی، ادامه داد: حفظ و گسترش رقم سیب زنوز امری بسیار مهم و در عین حال اقتصادی و توجیه دار بوده و با توجه به بررسیهای بیوشیمیایی آن و وجود عطر، طعم و رنگ شاخص و میزان باردهی مناسب این رقم و درصد خود گرده افشانی بالا، حفظ و گسترش آن به عنوان محصولی برتر نیاز به عزم جدی مسئولین مراکز تحقیقات و مسئولین امر را دارد.
آقای صیادی همچنین خواستار توجه بیشتر فعالان بخش خصوصی جهت شناساندن سیب زنوز و ارتقای جایگاه واقعی این محصول با عرضه محصولات سورت شده در بسته بندی مناسب و برنددار شده است و تاکید کرد: در صورت ورود بخش خصوصی در این امر مدیریت جهاد کشاورزی آماده ارائه هرگونه همکاری فنی و تخصصی در این زمینه را دارد.
وی با بیان اینکه شهر زنوز یکی از معدود باغ شهرهای ایران است که بیشتر مردم ایران آن را با نام سیب زنوز میشناسند گفت: سیب زنوز از نظر کیفیت و کمیت مقام اول محصولات سر درختیهای زنوز را دارد و سیب تولیدی این شهر به اعتقاد کارشناسان میتواند به عنوان نمادی دائمی محسوب شده و گردشگران داخلی و خارجی زیادی را به این منطقه از آذربایجان جذب کند و در زنوز حدد ۳۰ نوع سیب تولید میشود که از مهمترین آنها میتوان به قابالا سیب زنوز پاییزه، سلطانی، بالجهای، اسدکوهی، شیشهای، مشکی، مشکی قرمز، میخوش یای آلما، قیزیل آلما، پیر آلما، پاییزه، لبنانی سفید و لبنانی قرمز اشاره کرد.
آقای صیادی ادامه داد: سیب زنوز حتی در نوع لبنانی آن تفاوت بسیار با محصولات سیب دیگر مناطق کشور دارد. طعم و مزه لذیذ، آبدار بودن، داشتن پوشش چربگونه و رنگ قرمز خوشرنگ از عمده ویژگیهای سردرختی سیب زنوز است.
وی در ادامه در مورد توانمندی شهرستان در زمینه صنایع تبدیلی و حوزه نگهداری میوه اشاره کرده وافزود: توسعه صنایع تبدیلی کشاورزی علاوه بر رونق اقتصادی در بخش کشاورزی، زمینه اشتغال را فراهم مینماید که خوشبختانه شهرستان مرند با دارا بودن ۵ سردخانه مجهز و ۸ کارخانه و کارگاه تولید لواشک و در صنایع تبدیلی کارخانه آبمیوه گیری و کنسانتره تکدانه و کارخانه آب میوه سن ایچ را به تازگی ودر آینده نه چندان دور به این مجموعه اضافه خواهیم نمود که در کل شهرستان این زیرساختها را دارا میباشد و از سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در حوزههای مختلف صنایع تبدیلی و تکمیلی برای ایجاد ارزش افزوده و اشتغال حمایت میکنیم.