پیمان جبلی، رئیس صدا و سیما در آئین افتتاح رسمی مرکز سیمرغ که در مرکز همایشهای بین المللی صداوسیما برگزار شد افتتاح این مرکز را به همه فعالان عرصه نمایش و برنامه سازی تلویزیونی تبریک گفت. وی با اشاره به اولین سالگرد صدور حکم مقام معظم رهبری و آغاز دوران تحول در رسانه ملی تاکید کرد: تاسیس سیمرغ، اقدامی لازم بود که میبایست زودتر اتفاق میافتاد و فعالیت آنها سالها به تعویق افتاده است.
رئیس سازمان صداوسیما با اشاره به جایگاه تئاتر به عنوان خانه اصلی هنر نمایش، ظرفیت بالای فارغ التحصیلان تئاتر را ارزشمند خواند که تاسیس سیمرغ میتواند باعث استفاده از این ظرفیت در تلویزیون شود. جبلی، احیای تله تئاتر را یکی از بخشهای مرکز سیمرغ معرفی کرد و گفت: تاسیس این مرکز ظرفیتهای مغفول مانده هنری را فعالتر خواهد کرد.
دکتر جبلی با تاکید بر اینکه وقتی سازمانی مانند رسانه ملی بخواهد همپای تحولات اجتماعی پیش برود باید با ساخت انواع گونه از مستند و خبر تا داکیودارم (مستند داستانی) و تله تئاتر در اندیشه جذب مخاطب باشد، مرکز سیمرغ را عامل مهمی در افزایش ضریب نفوذ خواند.
سیمرغ؛ سرآغاز تفکیک نظامهای تولید و پخش
در این مراسم که جمعی از چهرههای فرهنگی و هنری و مدیران رسانه ملی حضور داشتند محسن برمهانی، معاون سیما به تعریف مرکز سیمرغ پرداخت و آن را مرکزی معرفی کرد که قرار است ظرفیت جدیدی برای صداوسیما ایجاد کند که هم در حوزه نمایشی و هم حوزه غیر نمایشی فعال خواهد بود و به سان دو بال این سیمرغ عمل خواهد کرد و با تولید آثار درست، باکیفیت و بهره از ظرفیتهای بزرگان، پرواز خوبی در سپهر رسانهای کشور خواهد داشت.
وی با اشاره به سند تحول تاکید کرد لازم است نظام تولید از نظام پخش تفکیک شود و طبق همین سند، مرکز سیمرغ در کنار مراکز سیمافیلم و صبا قرار خواهد گرفت تا در کنار دو مرکز جدید التاسیس مرکز تولید آثار کوتاه و دفتر فیلمنامه به این تفکیک کمک کند. برمهانی با خطاب قراردادن هنرمندان حاضر در جلسه از آنها خواست برای کمک به حوزه تولید به بهانه راه افتادن این مرکز به میدان بیایند.
معاون سیما با اشاره به اینکه اکنون عصر جنگ روایت هاست ابراز امیدواری کرد و گفت: رسانه ملی نیز در تلاش برای نمایش حقیقت هاست و مرکز سیمرغ باید بتواند تصویری درست برای مردم در حوزههای وسیعتر داشته باشد.
ظرفیتهای متعدد سیمرغ
مجید اکبر شاهی، رئیس مرکز سیمرغ نیز در این مراسم به بیان ماموریت این مرکز پرداخت و یکی از ماموریتهای آن را تفکیک نظام تولید از پخش خواند. وی راه اندازی این مرکز در کنار سایر مراکز مثل سیمافیلم و صبا را سبب افزایش ظرفیت رسانه ملی دانست و یکی دیگر از وظایف سیمرغ را افزایش ظرفیت رسانه ملی در ژانرهای مغفول مانده معرفی کرد و گفت این مرکز با ساخت مجموعههای سیدکام (مجموعههای نمایشی با دکور ساده)، سرعت تولید آثار نمایشی را بالا خواهد برد و آثار متنوع و متکثری به وجود میآید.
اکبرشاهی یکی دیگر از وظایف این مرکز را قرارگاه طراحی ایدهها و فکرها در حوزههای مختلف مسابقه، مستند و ... معرفی کرد. رئیس مرکز سیمرغ یکی دیگر از وظایف این مرکز را شناسایی و تعامل هم افزا با مجموعههای فعال در کشور دانست که میتوانند به کمک سازمان بیایند.
وی در پایان سیمرغ را بشارت بزرگ برای جوانان خواند که بتوانند در بخشهای مختلف سازمان فعالیت کنند.