حمید رضا رحیمی استادیار پزشکی مولکولی و سلولهای بنیادی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: پیرو صدور مجوز وزارت بهداشت در خصوص درمان بیماریهای مختلف با سلولهای بنیادی، طرح تحقیقاتی از طرف مرکز تحقیقات جراحی عروق دانشگاه علوم پزشکی مشهد واقع در بیمارستان ولایت، برای درمان زخمهای دیابتی و مقاوم به درمان مصوب شد.
او افزود: در قالب این طرح درمان پنج بیمار مبتلا به زخمهای دیابتی و کاهش خونرسانی به عضلههای قلب (ایسکمی عروقی) به وسیله عمل تزریق و پیوند سلولهای بنیادی در بیمارستان ولایت مشهد در حال انجام است.
استادیار پزشکی مولکولی و سلولهای بنیادی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: کلین روم (clean room) این دانشگاه واقع در پژوهشکده بوعلی با همکاری ستاد جامع سلولهای بنیادی دانشگاه مشهد و همکاری معاونت علمی ریاست جمهوری و شرکتهای دانشبنیان وظیفه تهیه و تولید سلولهای بنیادی را بر عهده دارد.
رحیمی بیان کرد: درخواست راهاندازی کلینیک زخم پای دیابتی و زخمهای مزمن با رویکرد استفاده از سلولهای بنیادی، فرآوردههای مشتق از پلاسما و طب بازساختی مطابق با آخرین دستورالعمل معاونت درمان وزارت بهداشت در کلینیک ویژه مستقل زکریا به معاونت درمان ارسال شده است که با افتتاح این کلینیک اتفاق بزرگی جهت درمان زخمهای مزمن مقاوم به درمان با کمترین هزینه و با بالاترین اثربخشی رخ میدهد و بدین طریق از قطع اندام بیماران جلوگیری میشود.
سلولهای بنیادی، یاختههایی با توانایی تقسیم بسیار هستند که از آنها میتوان در تولید یاختهها و بافتهای مختلف استفاده کرد. سلولهای بنیادی برای درمان بیماری ها، ترمیم و نوسازی بافتها کاربرد دارند.
مغز استخوان، بند ناف، پالپ دندان و بعضی بافتهای چربی منابع اصلی سلولهای بنیادی در بدن هستند.