اسدالله عباسی با اشاره به دیدار امروز با نعیمه احمد بن کاری، نماینده یونسکو که به منظور انجام مراحل ثبت جهانی ماسوله به گیلان سفر کرده است، گفت: خوشبختانه نماینده یونسکو در بازدید یک هفتهای به صورت زمینی و هوایی و نیز در جلسه جمعبندی، ارزیابی مثبتی از اقدامات داشته است.
او به ایجاد زیرساختهای لازم به نحویکه به بافت تاریخی ماسوله آسیبی نرسد و تغییر وضعی ایجاد نکند اشاره کرد و افزود: با توجه به ارزیابیهای صورت گرفته و قابلیتهای موجود و نگاه کارشناسانه یونسکو، آمادگی کامل برای مهیاسازی امکانات بیشتر با توجه به بافت ماسوله و تقویت و رشد این شهر تاریخی بیش از پیش وجود دارد.
نماینده سازمان جهانی یونسکو نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از اقدامات انجام شده و اهتمام استاندار گیلان برای ثبت جهانی ماسوله گفت: کارهای بسیار خوبی توسط مردم و مسئولان در این زمینه انجام شده و ماسوله پتانسیلهای زیادی برای پیوستن و تبدیل شدن به سایت جهانی را دارد.
نعیمه احمد بن کاری افزود: زندگی مدرن در بافت معماری سنتی ماسوله تغییر خاصی ایجاد نکرده و تمدن آن حفظ شده است.
به گفته او، برنامههای مسئولان در شهر تاریخی ماسوله برای جلوگیری از ورود خودروها و عبور مرور گردشگران از طریق وسایل نقلیه عمومی در جهت کاهش ترافیک و حفظ شرایط آب و هوایی، بسیار مناسب است.
نماینده یونسکو پاکیزگی در محیط ماسوله و نیز اقدامات تفکیک زباله و فرهنگ سازی را در این بخش مهم دانست و تصریح کرد: در این زمینه نیز کارهای مطلوبی انجام شده که احداث پارکینگ و اجرای طرح تفکیک زباله از مبدا در مسیر توسعه پایدار و در راستای اهداف این سازمان جهانی است.
ماسوله با ۳۵۰ خانه تاریخی و قدمتی ۸۰۰ تا هزار ساله در ۲۵ کیلومتری جنوب غربی شهرستان فومن و در ۶۲ کیلومتری غرب مرکز استان گیلان قرار دارد.
این میراث ارزشمند گیلان سال ۱۳۵۴ هجری شمسی با شماره ۱۰۹۰ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.