آقای فتحی در جلسه کارگروه آب، کشاورزی و منابع طبیعی شهرستان اهر گفت: اعتبارات سفر رئیس جمهور به استان آذربایجان شرقی از طریق سازمان برنامه و بودجه و وزارتخانهها و از اعتبارات استانی تخصیص مییابد و دستگاههای اجرایی استان پیگیر تخصیص اعتبارات سفر هیئت دولت هستند.
وی افزود: تلاش میکنیم امسال ۲ تا ۳ برابر نسبت به سالهای گذشته جاده بین مزارع در شهرستان اهر احداث کنیم موافقتنامه و قراردادهای احداث جاده بین مزارع منعقد شده است و سعی میکنیم تا قصور گذشته را جبران و برای تسریع در احداث جاده بین مزارع از ظرفیت بسیج سازندگی هم استفاده کنیم.
آقای فتحی با انتقاد از نبود صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی و دامپروری در شهرستان اهر خاطرنشان کرد: نبود صنایع دامپروری در اهر از ضعف ما است لذا باید سرمایهگذاران را به سمت ایجاد صنایع تبدیلی کشاورزی و دامپروری سوق دهیم.
وی بر لزوم صادرات سیب درختی آذربایجان شرقی بهعنوان دومین قطب تولید سیب درختی کشور تأکید کرد و افزود: نمیتوان درختان سیب را به علت محدودیت در منابع آبی قطع کرد، باغهای سیب سرمایه کشاورزی استان است و آذربایجانشرقی بهعنوان دومین قطب تولید سیب درختی کشور محسوب میشود و باید در نحوه آبیاری برنامهریزی کرده و به فکر صادرات سیب درختی استان باشیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی افزود: اینکه میگویند پسته کمآببر است درست نیست چرا که جزو محصولات کشاورزی پُر آببر بوده و تفاوت آن با سیب درختی تنها در مقاومت محصول است. البته انگور اصلیترین محصول کشاورزی است که به کمترین منابع آبی نیاز دارد.
وی ادامه داد: شهرهای مراغه، میانه، مرند و اهر قطب تولید سیب درختی آذربایجانشرقی هستند و اهر با وجود محدودیت در منابع آبی همچنان قطب کشاورزی در تولید سیب درختی است.
آقای فتحی تصریح کرد: دو سال است که به باغهای شهرستان اهر در حد جلوگیری از خُشک شدن درختان، حقآبه تخصیص یافته و این هشدار برای بخش کشاورزی اهر است و باید برای تأمین آب کشاورزی و شرب شهرستان منبع جدیدی در نظر گرفته شود چرا که شهرستان اهر از نظر کاهش منابع آبی در وضعیت خوبی قرار ندارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان از اجرای طرح جهش تولید در اراضی زراعی دیم شهرستان اهر با مشارکت ستاد اجرایی فرمان امام خبر داد و گفت: امسال طرح جهش تولید باید در همه اراضی زراعی دیم شهرستان اهر اجرا شود. از مزایای طرح جهش تولید، مدیریت بخش زراعت با کمترین میزان آب است.
وی با بیان اینکه امسال خرید تضمینی گندم در آذربایجانشرقی حدود ۲۰۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است ادامه داد: افزایش خرید گندم در استان نتیجه اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها است.
فرماندار اهر هم در این نشست بر ضرورت احداث سد کجرود برای تامین آب مورد نیاز تاکید کرد و افزود: مطالعات اولیه این سد انجام شده و با توجه به شرایط ویژه شهرستان و مطالبه عمومی، احداث آن برای تامین آب ضرورتی اجتنابناپذیر است.
آقای غنیزاده احداث جاده بین مزارع، گسترش اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها، بهسازی قناتهای اهر، بازبینی پروانههای تأسیس بخش کشاورزی، تامین آب تکمیل زنجیره تولید گوشت مرغ، توسعه گلخانهها با تأمین آب مورد نیاز را از جمله مطالبات بخش کشاورزی شهرستان اهر برشمرد.
وی با بیان اینکه گاوداری ۱۰ هزار رأسی در شهرستان اهر ایجاد میشود گفت: اداره منابع طبیعی در خصوص تأمین زمین مورد نیاز و اداره جهاد کشاورزی در مطالعات این طرح که با سرمایهگذاری بنیاد مستضعفان احداث خواهد شد همکاری میکنند.