حبیبالله آسوده معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد صبح امروز پنجشنبه در جشنواره علمی، ترویجی و تکریمی زکات در زنجان با بیان اینکه قریب به پنج میلیون نفر به طور مستقیم تحت پوشش کمیته امداد کشور هستند، گفت: از زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم در کشور کارهای بزرگی انجام شده که کسب این موفقیتها و ارتقای جایگاه کشورمان در جهان نمونه است.
او افزود: همچنین یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر تحت پوشش مراکز نیکوکاری این نهاد هستند و نزدیک به ۹ هزار مرکز نیکوکاری در زمینه ارائه خدمات به نیازمندان در کشور فعال است.
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد بابیان اینکه این نهاد در حوزه توانمند سازی به ویژه کسب و کار و اشتغال فعال است، گفت: از مجموع یک میلیون شغل که دولت طی امسال برای ایجاد آن متعهد شده است،۵۰۰ هزار شغل در تعهد کمیته امداد کشور است که ۵۰ درصد آن برای محرومین و ۵۰ درصد دیگر آن نیز برای نیازمندان غیر تحت پوشش است.
این مسئول با بیان اینکه راهبرد کمیته امداد با کمک مردم و دولت افزایش نیروی فعال اقتصادی کشور است، ادامه داد: در همین راستا فرصت اقتصادی و توانمند سازی در اختیار گروههای هدف قرار میگیرد تا این مهم محقق شود.
او با اشاره به اینکه در بخش توانمندسازی فرهنگی نیز کمیته امداد در حوزه تحصیلی قریب به ۷۰۰ هزار دانشآموز و ۵۰ هزار دانشجو را حمایت میکند، گفت: طبق تأکید رییس جمهوری تلاش شد که حتی یک نفر هم به دلیل فقر اقتصادی از آموزش باز نماند و در این میان تعدادی از گروههای هدف از قبیل سالمندان و بیماران صعب العلاج به صورت مدام العمر تحت پوشش این نهاد هستند.
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) با اشاره به اینکه در طرح اکرام ایتام طی ۵ ماه نخست امسال مردم نیکوکار کشور هفت هزارو ۵۰۰ میلیارد تومان کمک کردند، افزود: از این میزان هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بصورت مستقیم توسط نیکوکاران به حساب ایتام واریز شده است.
آسوده ادامه داد: هم اکنون یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر حامی در کشور ۴۱۲ هزار فرزند یتیم و محسنین زیر ۱۸ سال را حمایت میکنند و در این خصوص کمیته امداد فقط نقش نظارتی دارد که سال گذشته ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان میزان کمکهای مستقیم نقدی و غیرنقدی حامیان به ایتام بوده است.
او با اشاره به اینکه طی پنج ماه نخست امسال هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان زکات در کشور جمع آوری شده است، گفت: از این میزان ۵۰ درصد به فطریه و کفارات اختصاص دارد و این نهاد در حوزه زکات به عنوان دبیرخانه شورا نقش آفرینی میکند.
این مسئول با بیان اینکه سال گذشته هزار و ۷۰ میلیارد تومان زکات واجبه، مستحب و فطریه در کشور جمع آوری شده است، گفت: این مبلغ مجموع گزارش دبیرخانه را شامل و از طرفی مبالغ در همان منطقه و در راستای فقرزدایی هزینه میشود.
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد با اشاره به اینکه ۲۵۰ میلیارد تومان از عواید حاصل شده از پنج میلیون و ۳۰۰ هزار صندوق صدقات کشور است، گفت: از این میزان ۳۰۰ هزار صندوق بزرگ و پنج میلیون نیز صندوق کوچک در کشور است که حدود چهار هزار میلیارد تومان نیز توسط حدود ۹ هزار مرکز نیکوکاری با محویت مساجد جمع آوری شده به گروههای هدف رسیده است.
آسوده با اشاره به اینکه وظیفه داریم بر اساس رهنمودهای قرآن ارزشهای دینی را تبیین کنیم، ادامه داد: زکات یک ارزش دینی است و یا واجب فراموش نشده است؛ در حالی که کمتر به آن توجه شده است این همایش با هدف فرهنگ سازی این امر الهی و نهادینه کردن آن در جامعه اسلامی است.
او تشریح کارکرد این امر اجتماعی و فردی را از دیگر اهداف برگزاری این همایش ذکر کرد و گفت: کاهش فقر در حوزه اقتصادی و همبستگی اجتماعی، از دیگر اهداف محسوب میشود و همکاریها در این حوزه میتواند به از بین رفتن فقر مطلق در جامعه منتهی شود.
آسوده با اشاره به اینکه شورای زکات در این استان جدی گرفته شود و همکاری دستگاههای متولی امر بسیار تأثیرگذار است، افزود: با زکات مساله اقتصادی خانوادههای محروم و نیازمند کشور حل میشود و به این مهم باید توجه داشت که فرمانداران جدیت بیشتری در این خصوص داشته باشند.