نماینده ولی فقیه در استان قزوین گفت: زکات مال را به رزق تبدیل می‌کند و به آن برکت می‌دهد.

حجت الاسلام و المسلمین عبدالکریم عابدینی در جلسه شورای زکات استان گفت: استان قزوین در حوزه زکات هر سال نسبت به سال گذشته پیشرفت داشته و قدم‌های جدیدی را در این حوزه بر می‌دارد، ان‌شاءالله در مقایسه با استان‌های دیگر و در سطح کشور نیز وضعیت خوبی در این زمینه داشته باشیم.

وی ادامه داد: همایش‌هایی با موضوع زکات هم می‌توانند فرصت‌های جدید ایجاد کنند و هم می‌توانند اثر منفی داشته باشند، به این بستگی دارد که این یک همایش تشریفاتی و کلیشه‌ای باشد یا اینکه چشم‌انداز و اهدافی را برای همایش‌ها تعریف کنیم؛ اگر ما می‌خواهیم به آن اهداف برسیم باید دغدغه‌مندان عرصه زکات از استان‌های همجوار دور هم جمع شوند و در این جمعی که اگر روی حساب و حکمت باشد «یدالله مع الجماعه» می‌شود، خروجی آن یک اثرگذاری جدی در فرهنگ‌سازی نسبت به زکات و امیدبخشی به مؤدیان زکات باشد.

امام جمعه قزوین عنوان کرد: مؤدیان زکات باید بدانند این زکاتی که می‌دهند چه مشکلاتی را حل کرده است، باید در این همایش‌ها مشکل‌گشایی زکات نشان داده شود.

نماینده، ولی فقیه در استان قزوین بیان کرد: برخی به برکت زکات زندگی‌شان آرامش پیدا می‌کند، اگر بی‌خانمان هستند صاحب‌خانه می‌شوند، مشکلات دوا و درمان، رزق و روزی و معیشت بسیاری‌ها رفع می‌شود، اگر ما این را نداشتیم چه می‌شد؟ اگر ما زکات را درست مدیریت کنیم هم دریافت کنیم و هم به‌جا به مستحقان واقعی برسانیم، در زیرساخت‌سازی برای رفاه، آسایش و در نهایت امنیت کشور کار مثبتی انجام داده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: از نظر معنوی، قرآنی و دینی، زکات موجب برکات زندگی ما آدم‌ها می‌شود، خدای متعال محتاج زکات، خمس و انفاق ما نیست، اما زکوات، صدقات و نفقات را مشخص کرده تا ما رشد کنیم و مشمول برکت شویم، وقتی ما زکات دادیم مال ما برکت پیدا می‌کند و تبدیل به رزق می‌شود، اما اگر زکات ندهیم صرفاً مال‌افزایی می‌کنیم، این مال ممکن است انسان را به انحراف بکشاند، ممکن است وبال گردن ما شود، اما اگر این مال تبدیل به رزق شود، آن موقع است که ما احساس آرامش می‌کنیم و این به برکت پرداخت زکات امکان پذیر می‌شود.

حجت الاسلام  المسلمین عابدینی تأکید کرد: رزق محصول تربیتی قرآنی است، رزق «الا بذکر الله تطمئن القلوب» است که برکت را به زندگی ما می‌آورد، خداوند می‌فرماید اگر کسی مستحق بود، شما با نیت خدایی به او قرض بدهید، یعنی به‌خاطر من به او قرض بدهید، کس دیگری را طرف مقابل خود نبینید، فقط من را طرف مقابل خود ببینید.

امام جمعه قزوین تصریح کرد: زکات برای ما نقش تربیتی دارد، باید به این معنا به زکات نگاه کنیم و در همایش‌ها این را جا بیندازیم، پرداخت‌کننده زکات باید خود را برای پرداخت زکات محتاج‌تر از آن کسی ببینید که زکات را دریافت می‌کند، اگر همه دریافت‌کنندگان زکات جمع شوند و اعتصاب کنند و بگویند ما زکات شما را قبول نمی‌کنیم، آن موقع این زکات‌دهندگان هستند که متضرر می‌شوند، ما باید به دریافت‌کنندگان زکات التماس کنیم که زکات ما را قبول کنند.

نماینده، ولی فقیه در استان قزوین اظهار کرد: ان‌شاءالله همه ما در احیای فرهنگ زکات مؤثر باشیم، ما یک موقع نماز می‌خوانیم، یک موقع هم نماز را اقامه می‌کنیم، یک موقع حج می‌رویم، یک موقع حج را اقامه می‌کنیم، امام خمینی (ره) پس از پیروزی انقلاب حج نرفتند، اما همه ما ایشان را به عنوان اقامه‌کننده حج می‌شناسیم، همچنین رهبرمان را هم با همین عنوان می‌شناسیم، در زکات نیز این‌گونه است، ما یک موقع ممکن است که خمس یا زکات می‌دهیم، این مثل کسی است که صرفاً نماز می‌خواند، اما اگر آمدیم پای‌کار زکات بودیم، در این حوزه فکر کرده و دارای برنامه و انگیزه بودیم و توانستیم تأثیری در احیای فرهنگ زکات بگذاریم آن موقع ما اقامه‌کننده زکات می‌شویم که این حائز اهمیت است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.