نخست وزیر پاکستان گفت اهداف گروه‌های تروریستی در افغانستان را ناامن و بی ثبات کردن و تخریب این کشورجنگ زده دانست .

شهباز شریف نخست وزیر پاکستان گفت : پس از خروج آمریکا و استقرار طالبان در کابل در 15 اوت ، این امید وجود دارد که امنیت و صلح در سراسر افغانستان برقرار شود و برای پاکستان و منطقه نیز سودمند خواهد بود .

شهباز شریف گفت در توجیه همکاری پاکستان با دولت موقت طالبان افزود، اسلام آباد تلاش دارد با گروههای تروریستی مستقر در افغانستان مقابله کند.

اظهارات عمران خان درخصوص نگرانی از وجود گروه های تروریستی ازجمله داعش و تحریک طالبان در افغانستان ، ناشی از دغدغه های دولت پاکستان از احتمال ورود این تروریست ها ازخاک به افغانستان به داخل خاک آن کشور است.

درسال های اخیر داعش و تحریک طالبان از جمله گروه های افراطی بوده اند که امنیت پاکستان را به مخاطره انداخته اند. در شرایطی که از 15 اوت گذشته تاکنون، افغانستان تحت حکومت طالبان اداره می شود ، مقامات پاکستان امیدوارند این گروه توجه بیشتری به نگرانی های امنیتی این کشور داشته باشد وبا برخورد قاطع با اعضای داعش و گروه تحریک طالبان مانع از حملات آنان از خاک افغانستان به پاکستان شوند.

تا پیش از تسلط طالبان بر افغانستان ،در نزدیک به دو دهه گذشته همواره کابل واسلام آباد یکدیگر به عدم مبارزه با تروریسم وحتی در برخی مواقع به حمایت از گروه های افراطی متهم می کردند.

البته سهم بیشتر این انتقادها مربوط به افغانستان بود که پاکستان را به تبدیل شدن به پناهنگاه طالبان متهم می‌کرد.

حال با تغییر شرایط سیاسی و امنیتی درافغانستان و مسلط شدن طالبان براین کشور، اتهام ناشی از حمایت از تروریسم به پاکستان ازسوی افغانستان ازبین رفته است اما در مقابل انتظارات اسلام آباد بیش از گذشته از این کشور افزایش یافته است. 

با توجه به اینکه گفته می شود پاکستان ازشرکای سیاسی طالبان در دوره حکومت این گروه در افغانستان محسوب می شود، مقامات اسلام آباد خواستار کاهش محسوس نگرانی هاتی امنیتی پاکستان از خاک افغانستان است.

مقابله با گروه های تروریستی داعش و تحریک طالبان توسط دولت طالبان در افغانستان که در سال های اخیر سهمی در ناامنی های پاکستان داشته اند ، انتظار اسلام آباد از این گروه است.

به نظر می‌رسد چنانچه دولت طالبان در افغانستان بتواند نگرانی های پاکستان ناشی از حضور احتمالی داعش و تحریک طالبان را کاهش دهد به همان میزان نیز از حمایت های دیپلماتیک این کشور برخوردار خواهد شد.          

 به خصوص آنکه در حال حاضر یکی از مهمترین دغدغه های حکومت طالبان در افغانستان ،شناسایی رسمی این گروه از سوی دیگر کشورها و نهادهای منطقه ای و بین المللی است که جایگزین دولت ساقط شده محمد اشرف غنی رئیس جمهوری سابق افغانستان شده است. 

با توجه به آنکه پاکستان جز سه کشوری بود که در دوره قبلی حکومت طالبان در اواخر دهه نود میلادی، حاکمیت این گروه بر افغانستان را به رسمیت شناخته بود،می توان پیش بینی کرد که طالبان از کناردرخواست عمران خان برای کمک به رفع نگرانی های امنیتی پاکستان بی تفاوت عبور نکنند.        

Video Player is loading.
Current Time 0:00
/
Duration 0:00
Loaded: 0%
0:00
Progress: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -0:00
 
1x
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.