تیمی از دانشمندان دانشگاه مک مستر سمی را شناسایی کرده اند که باکتریها از آن برای کشتن سایر باکتریها از طریق مکانیسمی بی سابقه استفاده میکنند. این سم اولین سمی است که مستقیماً مولکولهای RNA را هدف قرار میدهد، چیزی که تیم محققان آن را «حمله انبوه به سلول» توصیف کرده اند که میتواند منجر به ایجاد دسته جدیدی از آنتیبیوتیکها شود.
جنگ بزرگی در سطح میکروسکوپی در جریان است، زیرا میکروبها برای دسترسی به منابع تغذیهای با یکدیگر میجنگند و گاهی اوقات سلاحهایی که آنها علیه یکدیگر استفاده میکنند میتواند برای آنتی بیوتیکها مفید باشد. بیشتر این سموم پروتئینها یا مولکولهای DNA را هدف قرار میدهند و با ایجاد اختلال در عملکردهای حیاتی، باکتریها را از بین میبرند.
RhsP۲ سمی
در طول این مطالعه، محققان سمی به نام RhsP۲ تولید شده توسط سودوموناس آئروژینوزا را آزمایش کردند که یک نقص شایع در پشت عفونتهای بیمارستانی مانند ذاتالریه است. در طول سه سال، محققان اثرات سم را بر این اهداف مشترک بررسی کردند، اما فایدهای نداشت.
در نهایت، محققان کشف کردند که سم RhsP۲ RNA را هدف قرار میدهد، یعنی مولکولهای زیستی که DNA را برای تولید پروتئین کپی میکنند. در حالی که سایر آنتی بیوتیکها با هدف قرار دادن پروتئینهای دخیل در این فرآیند در سنتز RNA دخالت میکنند، محققان میگویند این اولین سموم ضد باکتریایی است که مستقیماً بر مولکولهای RNA تأثیر میگذارد.
آنتی بیوتیکهای جدید
ناتان بولین، نویسنده اول این مطالعه، میگوید: این یک حمله تمام عیار به سلول است.
تحقیقات روی سم RhsP۲ هنوز در مراحل اولیه است، اما تیم دانشمندان میگویند که با کار بیشتر میتواند در نهایت راه را برای نسل جدیدی از آنتیبیوتیکها هموار کند، که این مهم است، زیرا انسانها به شدت به آنتیبیوتیکهای جدید نیاز دارند.
جان ویتنی، سرپرست تیم تحقیق، گفت: تعدادی از مولکولهای RNA هدفدار سمی برای بقای باکتریها ضروری هستند، بنابراین سم RhsP۲ مولکولهای RNA باکتریایی را به ما نشان میدهد که اهداف خوبی برای تلاشهای آینده توسعه آنتیبیوتیک خواهند بود.
منبع: العربیه