ناصر کنعانی گفت: ایران از هر فرصتی برای بیان دیدگاه‌های سازنده و منطقی خود استفاده خواهد کرد.

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه در نشسست خبری گفت: موضع جمهوری اسلامی ایران در قبال قفقاز بارها اعلام شده و در این موضوع ابهامی وجود ندارد. از سه شنبه هفته گذشته شاهد درگیری جمهوری ارمنستان و آذربایجان بودیم که منجر به کشته شدن بسیاری شده است.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران همواره بر موضع سازنده خود یعنی حل و فصل بحران های منطقه ای تاکید داشته است و در همین زمینه گفت‌و‌گوی تلفنی وزیر خارجه ایران با همتای آذربایجانی انجام شد؛ ایران از هیچگونه کمکی در زمینه پایان بخشی به تنش ها فروگذار نکرد و با اقدامات دیپلماتیک در تلاش برای حل بحران‌ها بوده‌ایم.

وی در پاسخ به سفر رئیس جمهور به نیویورک و اینکه‌ علی باقری نیز در سفر حضور دارد و امکان برگزاری جلسه‌ای در نیویورک در خصوص مذاکرات رفع تحریم‌ها برگزار شود نیز گفت: سفر رئیس جمهور و هیأت همراه برای مشارکت در هفتاد و هفتمین اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل انجام شده است. در ارتباط با حضور آقای باقری معاون سیاسی وزیر امور خارجه و مذاکره کننده ارشد ایران برای همراهی با هیأت ایران است و برنامه تعریف شده‌ای برای گفت‌وگو درباره مذاکرات رفع تحریم‌ها در چارچوب این سفر وجود ندارد.

نشست‌های بین‌المللی فرصتی است برای  مذاکرات حاشیه‌ای بین مقامات کشورها

کنعانی ادامه داد: ولی نشست‌های بین‌المللی فرصتی است برای نشست‌های سیاسی و مذاکرات حاشیه‌ای بین مقامات کشورها و فرصتی برای تبادل نظر در خصوص موضوعات مورد علاقه دوجانبه، منطقه‌ای و موضوعات چندجانبه و بین‌المللی است. اینکه در حاشیه نشست گفت‌وگوهایی در خصوص موضوع هسته‌ای و مذاکرات رفع تحریم‌ها صورت بگیرد من این احتمال را رد نمی‌کنم و ایران به صورت طبیعی از هر فرصتی برای بیان دیدگاه‌های خود در موضوعات مورد علاقه دوجانبه و بین‌المللی استفاده می‌‌کند. ایران هیچ وقت میزمذاکرات را ترک نکرده و مذاکرات را به عنوان روش مناسب و منطقی و معقول برای حل وفصل اختلافات می‌داند. مجمع عمومی سازمان ملل یکی از فرصت‌های پیش روی ایران است.

شاهد تغییر رویکرد کشورها در اصلاح روابطشان با سوریه بودیم

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤال دیگری درباره از سرگیری روابط بین حماس و سوریه و نقش ایران و حزب الله در این زمینه اظهار داشت: دولت سوریه سال‌ها میزبان خوب و گرمی برای گروه‌ها و جریان‌های مقاومت فلسطینی بود و در نتیجه تحولات سال‌های گذشته خاصه گرفتار شدن سوریه در یک بحران داخلی مبتنی بر طراحی خارجی، متاسفانه روابط دیرینه حماس و دولت سوریه نیز دچار خلل و نقصان شده بود.

وی بیان کرد: تحولات سال‌های اخیر نشان داد که تهدید اصلی برای صلح، ثبات و امنیت کلیه طرف‌های منطقه‌ای از جمله سوریه و برای همه طرف‌هایی که در منطقه معتقد به ضرورت همگرایی برای حفظ صلح و ثبات هستند، رژیم صهیونیستی است. شاهد تغییر رویکرد کشورها و طرف های منطقه‌ای در بازسازی و اصلاح روابطشان با سوریه بودیم در نتیجه تلاش‌‌های به عمل آمده و هم نگاه جدید در صحنه فلسطین نسبت به حقوق مردم فلسطین و هم تلاش‌های طرف‌های منطقه‌ای و علاقه‌مندان به صلح و ثبات و امنیت در منطقه از جمله ایران و حزب الله و تلاش‌های مثبت روسیه شاهد گرم شدن مناسبات سوریه با حماس هستیم.

وی افزود: این همگرایی‌ها در جهت منافع ملت‌های منطقه و ملت مظلوم فلسطین است و به تقویت جایگاه فلسطین در مقابل رژیم اشغالگر فلسطین کمک می‌کند. همگرایی بین جریان‌های مقاومت می‌تواند به تقویت صلح و ثبات و امنیت منطقه کمک کند. ملت مظلوم فلسطین نیازمند حمایت ملت‌ها و دولت‌‌هایی هستند که به حقوق ملت‌ فلسطین اهتمام دارند.

سخنگوی وزارت خارجه درباره درگیری بین تاجیکستان و قرقیزستان نیز اظهار داشت: دو کشور تاجیکستان و قرقیزستان از کشورهای مهم منطقه آسیای مرکزی هستند. 

پرهیز از درگیری‌های افغانی - افغانی رویکرد ایران در قبال افغانستان است

وی در پاسخ به سؤال دیگری درباره تیرباران اسیران جنگی جبهه مقاومت ملی در افغانستان از سوی طالبان و این‌که ایران واکنشی نشان نداده نیز اظهار داشت: سیاست ایران در ارتباط با تحولات افغانستان روشن است. از زمان خروج نیروهای اشغالگر از این کشور ایران از مهمترین کشورهای منطقه بود که با نگاه کمک به صلح و ثبات در افغانستان ارتباط خود را با همه طرف‌های داخلی در افغانستان و طرف‌های ذیربط در افغانستان برقرار کرد. 

سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: پرهیز از درگیری‌های افغانی - افغانی و شکل گیری بستر سیاسی فراگیر برای تشکیل دولت متحد و فراگیر رویکرد ایران است. مناسبات ایران با هیأت حاکمه سرپرستی افغانستان  و دیگر گروه‌ها در همین راستا شکل گرفت. ارتباط ما با طرف‌های افغانستانی برقرار است و مواضع سیاسی ایران در ارتباط با تحولات داخلی افغانستان و اتفاقاتی که در این کشور رخ می‌دهد مبتنی بر کمک به ایجاد ثبات و آرامش و جلوگیری از درگیری‌های افغانی- افغانی است. در همین مسیر تلاش‌های سیاسی خود را ادامه خواهیم داد.

 سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤالی درباره سفر نانسی پلوسی به ارمنستان و حمایت از ارمنستان و اشغالگر خواندن جمهوری آذربایجان و حضور آمریکا در قفقاز بیان کرد: در چارچوب نگاه سیاسی اصولی و اعلام شده ایران به تحولات قققاز جنوبی و درگیری ها بین این دو کشور نگاه می‌کنیم. تشدید تنش‌ها و بی ثباتی در قفقاز جنوبی منافع هیچ یک از کشورهای درگیر و همسایه را تامین نخواهد کرد. چیزی که حل کننده بحران است گفت وگوهای دو کشور و استفاده از ظرفیت‌های منطقه‌ای برای تثبیت ثبات در منطقه است. هر طرفی که در منطقه می‌خواهد اظهارنظر کند باید تلاشش بر این باشد که به ایجاد صلح و ثبات کمک کند.

وی افزود: صلح و ثبات و امنیت در منطقه لازمه توسعه اقتصادی و رونق روابط اقتصادی و تجاری است. هرگونه رویکردی خارج از این را تحریک کننده می‌دانیم و دامن زدن به بی ثباتی در منطقه را نمی‌پذیریم.

بحث ارسال سوخت رایگان به لبنان مطرح نیست

سخنگوی وزارت خارجه درباره سفر تیمی از وزارت انرژی لبنان برای انعقاد قرارداد در زمینه سوخت که سؤال یکی از خبرنگاران بود نیز بیان کرد: روابط ایران و دولت و ملت لبنان دوستانه است و ایران همواره تلاش کرد در جهت کمک به رفع مشکلات لبنان اعم از مشکلات سیاسی و اقتصادی لبنان خاصه در حوزه انرژی نقش سازنده‌ خودش را ایفا کند. ایران در چارچوب مناسبات دوستانه و سازنده با دولت لبنان و توسعه همکاری‌های دوجانبه با این کشور ارتباط دارد و گفت‌وگوهایی با وزارت انرژی لبنان انجام داده است.

کنعانی گفت: حمایت از دولت‌های دوست و کمک به رفع مشکلات آنها را در دستورکار داریم.ایران متناسب با ظرفیت‌های خود حتما آمادگی دارد به رفع مشکلات لبنان در چاچوب منافع و مصالح دوجانبه کمک کند و با مذاکرات دو کشور ان‌شاءالله زمینه برای کمک اقتصادی به لبنان فراهم شود.برخلاف اظهارات رسانه‌ها بحث ارسال سوخت رایگان مطرح نیست. امیدواریم مذاکرات پیش رو بین دو کشور به رفع نیازهای ملت لبنان کمک کند.

امروز و چند روز آینده ایران میزبان هیأت اقتصادی و تجاری بزرگی از فدراسیون روسیه خواهد بود

سخنگوی وزارت خارجه همچنین بیان کرد: امروز و چند روز آینده ایران میزبان هیأت اقتصادی و تجاری بزرگی از فدراسیون روسیه خواهد بود شامل بیش از ۶۰ شرکت از شرکت‌های مختلف خصوصی و دولتی این کشور خواهد بودو این هیأت ده‌ها جلسه با همتایان و شرکت‌های ایرانی خواهند داشت. ترکیب هیأت متنوع است و زمینه‌های متنوع همکاری دو کشور را در برمی‌گیرد در حوزه‌های کشاورزی، مصالح ساختمانی، قطعات خودرو، تجهیزات پزشکی و ... 

کنعانی ادامه داد: نتیجه آمدن چنین هیأتی و برگزاری نشست‌‌های متنوع و خاصه این هیأت عملا نتیجه یک سال تلاش‌های دو کشور در حوزه‌های مورد علاقه است. سفرهای متعدد وزرای دو کشور، مذاکرات در سطوح مختلف بین روسای جمهور و وزرای خارجه دو کشور و ... عملا بخشی از نتیجه تلاش‌های مشترک دو کشور در طول یک سال گذشته در راستای تقویت همکاری‌ها بین دو کشور بوده است. گسترش مناسبات تامین کننده منافع و مصالح مشترک دو کشور است. ایران از هر تحول مثبت در مناسبات ایران با همسایگان مبتنی بر منافع  مشترک استقبال می‌کند. ما در حوزه‌های همکاری‌های استانی هم به دلیل تلاش‌های گذشته و تلاش‌های یک سال گذشته زمینه‌های خوب همکاری در حوزه استان‌های دو کشور شکل گرفت.

وی گفت: فضای خوبی را در روند گسترش همکاری‌های تجاری و اقتصادی ایران و روسیه شاهدیم و بخشی از نتایج تلاش های ایران و دولت در تمرکز بر سیاست همسایه محور تلقی خواهد شد.

هیچ گفت‌وگوی دوجانبه‌ای با مقامات آمریکا در نیویورک نخواهیم داشت

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به این سؤال که آیا وزیر امور خارجه و باقری دیداری با مقامات آمریکایی در نیویورک خواهند داشت؟ اظهار داشت: هیچ گفت‌وگوی دوجانبه‌ای با مقامات آمریکا در نیویورک نخواهیم داشت و رئیس جمهور به صراحت و شفافیت دیدگاه ایران را بیان کرد. در حوزه مذاکرات رفع تحریم‌ها ارتباطات و تماس‌ها از طریق هماهنگ کننده اتحادیه اروپا ادامه دارد و در این زمینه هر گونه تحولی در همین چارچوب رخ خواهد داد. سفر باقری ارتباطی به گفت‌وگوی دوجانبه با مقامات آمریکایی در بحث هسته‌ای و هیچ موضوع دیگری ندارد و نخواهد داشت.

رئیس جمهور مذاکرات دوجانبه در حاشیه نشست مجمع عمومی خواهد داشت

وی همچنین درباره سفر آقای رئیسی به نیویورک گفت: رئیس جمهور دیدگاه‌ها و نظرات ایران را در ارتباط با تحولات منطقه‌ای بیان خواهد کرد. رئیس جمهور مذاکرات دوجانبه در حاشیه نشست مجمع عمومی خواهد داشت و در کنفرانس‌های خبری برنامه ریزی شده شرکت خواهد کرد. با جمعی از  ایرانیان آمریکا گفت‌وگو خواهد داشت. ایران از این نشست برای بیان دیدگاه‌ها استفاده خواهد کرد و ان‌شاءالله به تدریج نتایج این دیدار رخ خواهد داد به اطلاع مردم خواهد رسید. هیچ موقع تریبون‌های عمومی مجامع بین‌المللی را ترک نکردیم و رئیس جمهور بر حضور در این اجلاس تأکید داشت که مواضع رسمی ایران را با صراحت و شفافیت از تریبون مجمع عمومی به اطلاع جهانیان برساند.

به مقامات آمریکا توصیه می‌کنیم به مسائل داخلی خود بپردازند

سخنگوی وزارت خارجه درباره اظهارات مشاور امنیت ملی آمریکا درباره مهسا امینی گفت: هرگونه اظهارات مداخله جویانه مقامات امریکایی را در موضوعات داخلی ایران قاطعا مردود می‌دانیم. دولت آمریکا اگر نگران ملت ایران است محاصره ظالمانه، یکجانبه غیرقانونی چند دهه‌ای خود را علیه ملت ایران بردارد و از سیاست‌های ظالمانه علیه این ملت دست بردارد. اینگونه اظهارات مقامات آمریکا مداخله جویانه در امور داخلی ایران است و ایران این اظهارات را غیرمفید می‌داند و به مقامات دولت آمریکا توصیه می‌کند به مسائل داخلی خود و حقوق ملت ایران بپردازند و در امور داخلی کشورهای مستقل مداخله نکنند.

روند مذاکرات چارچوب روشنی دارد و در همان چارچوب ادامه می‌یابد

وی در پاسخ به سؤالی درباره مسیر موازی برای مذاکرات رفع تحریم‌ها و نقش عمان نیز گفت: گمانه زنی‌های خبری و رسانه‌ای در ارتباط با روند مذاکرات را نمی‌توانم تعیین کنم. روند مذاکرات چارچوب روشنی دارد و در همان چارچوب ادامه می‌یابد. اگر روند موازی نقش آفرینی‌های طرف ثالث است این موضوع جدیدی نیست و پیش از این کشورهای مختلف با علاقه‌مندی و نگاه توام با حسن نیت تلاش کردند در ارتباطات دیپلماتیک نقش سازنده‌ای را برای نزدیک کردن دیدگاه‌های طرف‌های مذاکره ایفا کنند. ایران از این تلا‌ش‌‌های توأم با حسن نیت استقبال کرده است. اگر هر کشوری با نگاه به ضرورت کمک به حل و فصل اختلافات گامی بردارد و نقشی ایفا کند ایران کمافی سابق استقبال می‌کند.

روند عضویت ایران در شانگهای به سرعت در حال طی شدن است 

سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: برای طی روند عضویت کامل ایران در شانگهای یک روند اداری در چارچوب دبیرخانه سازمان وجود دارد و این روند در چارچوب اداری با دقت و سرعت در حال انجام است و در زمان خود در این زمینه اطلاع رسانی خواهد شد.

پذیرش گروه‌های تروریستی مغایر سیاست‌های دوستانه در روند مناسبات کشورهاست

 ناصر کنعانی درباره آخرین اقدامات دیپلماتیک برای بازگرداندن سران گروهک منافقین گفت: پذیرش گروه‌های تروریستی به ویژه گروه‌های تروریستی شناسنامه دار و شناخته شده خلاف مسئولیت‌های قانونی و بین‌المللی کشورها و مغایر سیاست‌های دوستانه در روند مناسبات کشورهاست. ایران اقدام برخی کشورها را در پذیرش و میزبانی از گروه‌ها و سازمان‌های تروریستی از جمله سازمان منافقین اقدامی مغایر با مسؤولیت‌های قانونی و بین‌المللی این کشورها و مغایر حسن نیت در مناسبات دوجانبه می‌‌داند. درباره اعلان قرمز برای بازگرداندن تروریست‌های در این کشورها روندهای شناخته شده‌‌ای در روابط کشورهاست.  ایران برای استفاده از چارچوب‌‌های قانونی و زمینه‌های شناخته شده رفع تهدید از ناحیه تروریست‌ها دریغ و از حقوق قانونی خود چشم پوشی نمی‌کند.

استفاده از چارچوب‌های منطقه محور راه حل ثبات در منطقه است 

وی در پاسخ به سؤالی درباره پیشنهاد فرانسه و اردن برای برگزاری نشست فوری منطقه‌ای مشابه نشست بغداد با حضور ایران و عربستان گفت:‌ ایران معتقد است آن چیزی که می‌تواند به تقویت ثبات و آرامش در منطقه و حل و فصل اختلافات و کمک به بحران‌های پیچیده منطقه‌ای کمک کند استفاده از چارچوب‌های منطقه محور است. فضای سیاسی منطقه به ویژه در طول ماه‌های اخیر بیش از هر زمان دیگری مستعد راه اندازی ابتکارهای دوستانه منطقه‌ای است برای این‌که کشورهای منطقه بنشینند و تبادل نظر کرده و از ظرفیت‌های منطقه‌ای برای حل و فصل اختلافات استفاده کنند. 

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به این سؤال که چرا ایران موضعی در خصوص مرگ ملکه نشان نداده است، گفت: ایران متناسب با روابط دوجانبه و هم از منظر عمل متقابل در مناسبت‌های مشابه براساس عرف رایج دیپلماتیک عمل کرده است. مناسبات بین کشورها در خلاء شکل نمی‌گیرد و مبتنی بر چارچوب‌های مناسبات دوجانبه و مبتنی بر اعراف شناخته شده و نزاکت دیپلماتیک عمل کردیم و امیدوارم در دوران پیش رو شاهد ارتقای مناسبات دیپلماتیک دو کشور باشیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۹ ۲۸ شهريور ۱۴۰۱
هرچی پوتین بگه . فقط!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۶ ۲۸ شهريور ۱۴۰۱
دو ماه صبر کنین میان التماس میکنن .صد درصد
Iran (Islamic Republic of)
بختیاری
۲۰:۰۷ ۲۸ شهريور ۱۴۰۱
به نفع همه است که توافق به نتیجه برسد و کشورهای غربی و ایران گفتگوهای سازنده ایی در سایر زمینه ها و همکاریها را اغاز کنند و بازگشت همه به روابط عادی به نفع ملتهای این کشورهاست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۱ ۲۸ شهريور ۱۴۰۱
نکته ی مهم سخنزانی آقای رئیسی مشکلات داخلی و ضعفهای دولتهای آمریکا باشد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۱ ۲۸ شهريور ۱۴۰۱
رئیسی تو ایران درباره مشکلات داخلی حرف نمیزنه میره خارج حرف میزنه ک ضعف دولت خودشو نشون بده !