محمد اعتباری پیرامون اجرای طرح دارویار و معضلات ناشی از کمبود دارو در استان اصفهان گفت: در طرح دارویار اهداف مختلفی دنبال میشود که یکی از اهداف اولیه آن توجیه اقتصادی تولید داروهای داخلی است و بر همین اساس ابلاغ قیمت دارو صورت گرفت تا تولید دارو برای تولیدکنندگان صرفه اقتصادی داشته باشد.
او افزود: فرآیند تولید دارو، یک پروسه نسبتاً زمانبر است که شامل تامین مواد اولیه و پروسههای تولید میشود؛ رصد بازار نشان میدهد که داروهای نایاب، در حال تولید و ورود به بازار دارویی هستند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: شرایط دارویی استان نسبت به دو ماه گذشته بهبود یافته است اگرچه هنوز با شرایط ایدهآل فاصله داریم، اما به مرور زمان کمبودهای دارویی کاهش یافته و مشکلات مردم کمتر میشود.
او در ادامه متذکر شد: با اجرایی شدن طرح دارویار، مردم نه تنها مبلغ بیشتری برای داروهای مورد نیازشان پرداخت نمیکنند بلکه با توجه افزایش پوشش بیمهای اقلام دارویی، میزان پرداختی بیماران کاهش یافته است البته این در صورتی است که داروها با تجویز پزشک و به صورت نسخهای خریداری شود.
اعتباری در پاسخ به اینکه تاکنون چه میزان از اهداف طرح دارویار محقق شده است، گفت: اهداف طرح دارویار با شیب کندی در حال تحقق است، اما شرایط رو به بهبود و ساماندهی است و در هفتههای آتی اقلام بیشتری از کمبودهای دارویی عرضه خواهد شد و مردم احساس بهتری خواهند داشت.
نظارت ۸ بازرس بر داروخانههای اصفهان
کارشناس سازمان غذا و دارو استان اصفهان در همین راستا گفت: برای نظارت بر اجرای طرح دارویار روزانه ۸ بازرس در کلانشهر اصفهان و یک بازرس در شهرستانها داروخانهها را رصد میکنند.
محمدحسین حسامی افزود: خوشبختانه بسیاری از داروهایی که با کمبود مواجه بودند، هماکنون تامین و در سطح داروخانهها توزیع شده است.
او گفت: تجویز منطقی دارو، کاهش کمبودها، ارتقاء کیفیت فرآوردههای تولید داخل و به دنبال آن افزایش تولید و اشتغالزایی، کنترل قاچاق معکوس همچنین حمایت ویژه از داروهای مصرفی بیماران مزمن، خاص و صعبالعلاج از مزایای اجرای طرح دارویار است.