پری کرمی گفت: طبق دستورالعمل ابلاغی سازمان دامپزشکی کشور تمام واحدهای طیور صنعتی در استان گلستان ملزم به اجرای روند سالم سازی کود با نظارت کارشناسان دامپزشکی هستند.
او افزود: کود حاصل از پرورش طیور از عوامل تهدید کننده سلامت انسان، طیور و محیط زیست به شمار میرود و میتواند از مهمترین فاکتورهای انتشار عوامل بیماریزا باشد.
کرمی گفت: منظور از کود مرغی مجموعه ترشحات تنفسی، ادرار و مدفوع دفع شده در بستر مرغداریها است که به منظور سالم سازی یا عقیم سازی قبل از بارگیری در محل مناسب انباشته شده و با پلاستیک و لایهای از خاک پوشانده میشود.
او افزود: نحوه صحیح برخورد با این کودها و سالم سازی کود در تمام واحدهای صنعتی تاثیر بسزایی در کاهش بار میکروبی و ویروسی دارد و نهایتا انتقال کود هم با امنیت بیشتری انجام خواهد شد.
کرمی گفت: پس از دوره پنج یا 6 روزه طی فرایندهای تخمیری و شیمیایی که در کود انجام میشود حرارت کود به ۵۵ درجه میرسد و همین تغییرات منجر به از بین رفتن بسیاری از این عوامل بیماریزا میشود.
او گفت: به منظور حصول اطمینان از منتقل نشدن عامل بیماری در گلههای واجد بیماری و تلفات غیر متعارف، سالم سازی کود با نظارت مستقیم کارشناسان دولتی ادارات دامپزشکی شهرستانها انجام میشود.