رئیس گروه بیماری های واگیر دار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت:دامپزشکی به دامداران توصیه می کند که اقدام پیشگیرانه از جمله دام و جایگاه های نگهداری دام را سمپاشی کنند.
سیدجلال بطحایی با هشدار به احتمال انتقال بیماری تب همولوژیک کریمه کنگو از دام به انسان گفت: با توجه به فرارسیدن بازگشت زائران اربعین حسینی و افزایش ذبح گوسفندان خطر بیماری تب کریمه کنگو وجود دارد.
او با اشاره به اینکه کریمه کنگو بیماری ویروسی حاد تب دار است که اگر به موقع تشخیص و درمان نشود میزان کشندگی بالایی خواهد داشت، اضافه کرد: در برخی منابع ۳۰ تا ۷۰ درصد مرگ را هم برای این بیماری گزارش دادهاند و باید مراقبتهای لازم را داشت.
رئیس گروه بیماری های واگیر دار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه عامل و مخزن بیماری کنه است و این حشره باعث انتقال میشود گفت: این بیماری معمولا در اثر له کردن کنه و کشتن آن روی پوست بدن به وجود میآید و راه دیگر انتشار آن تماس با ترشح آلوده است.
بطحایی با اشاره به اینکه اگر انسان با ترشح دامهای آلوده تماس پیدا کند، میتواند در معرض انتقال باشد، افزود: دو گروه با خطر این بیماری مواجه هستند که یکی دامداران و کسانی که با دام سروکار دارند نظیر کارگران کشتارگاهها و دامپزشکان هستند و دیگری پرسنل بیمارستانی که میتوانند با این بیماری درگیر شوند.
او با اشاره به اینکه افرادی که دام را در منزل ذبح میکنند ممکن است آنها نیز آلوده شوند، تاکید کرد: حواسمان باشد ترجیحا دام در منزل ذبح نشود و اگر افراد میخواهند ذبحی داشته باشند دام را از محلهایی تهیه کنند که زیر نظر دامپزشکی باشد و سلامت آن تامین شود.
رئیس گروه بیماری های واگیر دار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان ی کشتار غیرمجاز دام در منازل و معابر عمومی، مصرف گوشت و فرآورده های دامی تولید و عرضه شده خارج از زنجیره نظارتی دامپزشکی و رعایت نکردن تدابیر پیشگیرانه هنگام تماس با دام ها و اماکن نگهداری دام را از مهمترین راه های انتقال این بیماری عنوان کرد.
منبع ایسنا