مدیرعامل مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ایران بابیان اینکه تاکنون برای بیش از ۶ میلیون قلم کالا کد منحصر به فرد صادر شده است، گفت: این مرکز ۳۰ هزار عضو اعم از تأمین،وارد و تولید کننده کالا دارد.

مهدی مظهری مدیرعامل مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ایران روز سه شنبه در جلسه کارگروه توسعه صادرات استان زنجان با اشاره به رویکرد مثبت دولت سیزدهم در حوزه کدینگ، گفت: در زمان حاضر شناسه کالا به مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ایران واگذار و متاسفانه طی ۶ سال گذشته این حوزه با عقب ماندگی هایی مواجه شده است.

او با بیان اینکه طی ۶ سال گذشته این حوزه می توانست پیشرفت های چشمگیری در کشور داشته باشد، افزود: هم اکنون رویکرد مثبتی در حوزه کدینگ وجود دارد و در این ارتباط یک میلیون و ۴۰۰ هزار کد کالای فروشگاهی در کشور وجود دارد که درج قیمت توسط سازمان حمایت مصرف کننده در مدت چهار سال چیزی حدود ۲۶ هزار کد را بر مبنای جی تی آی ان (شماره جهانی قلم تجاری) در سامانه ۱۲۴ انجام گرفت.

مدیرعامل مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ایران با اشاره به اینکه این مرکز طی سه هفته به طور عمده ۵۲ هزار قلم کالای استراتژیک را با کمک سازمان های صمت استانی ثبت قیمت کرد، ادامه داد: این اقدام ارزش و اهمیت کدها را بیشتر نشان می دهد و کار دیگر کوپن الکترونیک در حوزه یارانه ها است که در واقع از این کدها استفاده خواهد شد که به عنوان مثال در صورت استفاده از روغن برند خاصی در هنگام اتصال به هر کارتخوان، کد کالای مد نظر خوانده شده و قیمت آن کالا از یارانه فرد کاسته می شود.

او با بیان اینکه چندی پیش در نمایشگاه بین‌المللی تهران از سند ملی فرش ایران و ثبت مالکیت معنوی از طریق کدهای بین المللی GS۱ رونمایی شد گفت: سند ملی فرش شامل شناسنامه فرش، کد بین المللی، برچسب پارچه ای مخصوص فرش و ثبت اطلاعات مالک فرش در سطح بین المللی است و برای انتقال یک فرش نیاز است سند انتقال مالکیت از طریق پرتال مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ایران انجام گیرد.

مظهری با اشاره به اینکه در زمان حاضر کشور روسیه تولید کننده و صادر کنندگان ایرانی را ملزم کرده است که در سایت مرجعی کد مربوطه را تکمیل کنند، افزود: این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد، این در حالی است که در جهان ۶۰ دلار بابت صدرو کد هزینه دریافت می کنند اما در ایران این مبلغ ۱۹۰ هزار تومان است که مجموع کدهای مختلف به ۵۰۰ هزار تومان نیز نمی رسد.

مدیرعامل مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ایران  با اشار به اینکه اولین سامانه ملی صدور شناسه خدمت کشور با حضور دکتر محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهور و وزیر صمت رونمایی شد، ادامه داد: سامانه صدور شناسه خدمت، این امکان را به همه کسب و کارها می دهد تا بتوانند برای خدمات خود کد ملی، بین المللی دریافت و شناسنامه آن را ایجاد کنند.

او با اشاره به اینکه مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ایران در سال ۱۳۷۴ با هدف رهگیری کالا در کشور شکل گرفته است، گفت: این مرکز طبق ششمین مصوبه شورای عالی فناوری اطلاعات ایران با تصویب هیات وزیران به عنوان متولی سیستم کد گذاری کالا و خدمات در کشور انتخاب و در کنار ۱۱ مرجع دیگر مانند ثبت اسناد و ثبت احوال به عنوان بانک اطلاعاتی در زمینه کالا و خدمات فعالیت می کند.

مظهری مأموریت این مرکز طبق اساسنامه را تعیین روش طبقه بندی و شماره گذاری کالا و خدمات، تخصیص شماره منحصر بفرد به تامین کنندگان، تسهیل عملیات شناسایی کالا در زنجیره تامین، اقدام در جهت معرفی تبادل الکترونیکی داده ها (EDI)، همکاری با موسسات، شرکت ها و سازمان ها برای پیاده سازی نظام های طبقه بندی و کد گذاری کالا و خدمات و همکاری با اعضای مرکز در جهت معرفی توسعه و پیشبرد عملیات آنها ذکر کرد.

از سایر خدمات مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ایران می توان به صدور شناسه کالا، کد GTIN (شماره جهانی قلم تجاری)، ایرانکد و GLN (شماره جهانی موقعیت مکانی) اشاره کرد.

سازمان جهانی جی‌اس ۱ ( GS۱) یک انجمن بین‌المللی سازمان غیرانتفاعی متشکل از ۱۱۶ کشور دنیا عضو است که ایران هم یکی از نمایندگی های آن محسوب می شود، و متولی کدینگ و توسعه استانداردهای زنجیره تامین است و این سازمان کامل ترین بانک اطلاعاتی با بیش از ۱۵۰ میلیون قلم کالا منحصر به فرد را شناسایی و کد گذاری کرده است.



اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.