آقای سید روح اله لطیفی گفت: توجه به همسایگان، روابط دو یا چند جانبه اقتصادی و سیاسی، عضویت در پیمانهای منطقهای و تقویت مناسبات دو جانبه، از سیاستهای قطعی جمهوری اسلامی ایران و دولت سیزدهم است. این سیاست باعث شده تا در مناسبات تجاری ایران شاهد تغییراتی رو به رشد باشیم. از ابتدای سال تا پایان مرداد، ۹ میلیون و ۱۰۷ هزار، ۴۰۲ تن کالا به ارزش ۶ میلیارد و ۸۹۳ میلیون و ۸۶۹ هزار و ۴۵۱ دلار، بین ایران و ۹ کشور عضو سازمان همکاری اقتصادی اکو تبادل شد. این میزان نسبت به ۵ ماه نخست سال قبل، ۳۹ درصد افزایش داشته است.
او گفت: از این میزان کالای تبادل شده، ۷ میلیون و ۳۱۵ هزار و ۹۲۸ تن به ارزش ۴ میلیارد و ۱۱۸ میلیون و ۲۴۱ هزار و ۱۱ دلار، صادرات کالای ایرانی به کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی اکو بوده که ۲۰ درصد در وزن و ۴۰ درصد در ارزش نسبت به دوره مشابه افزایش داشته است. واردات از ۹ کشور عضو اکو از ابتدای سال تا پایان مرداد به یک میلیون و ۷۹۱ هزار و ۴۷۵ تن رسید که با وجود کاهش دو درصدی نسبت به مدت مشابه از لحاظ ارزش ۳۸ درصد با رشد همراه بوده است.
لطیفی می گوید: ترکیه با خرید ۳ میلیون و ۶۸۲ هزار تن کالا به ارزش ۲ میلیارد و ۳۲۸ میلیون دلار و رشد ۱۱۰ درصدی، افغانستان با یک میلیون و ۲۵۶ هزار تن به ارزش ۶۴۰ میلیون و ۵۷۳ هزار دلار و کاهش ۲۵ درصدی و پاکستان با یک میلیون و ۷۸ هزار تن به ارزش ۴۷۴ میلیون و ۷۵۱ هزار دلار و رشد ۱۳ درصدی، سه مقصد اول صادرات کالاهای ایرانی به اعضای سازمان همکاری اقتصادی اکو بودند. بعد از آن آذربایجان با ۲۹۶ میلیون دلار، ترکمنستان با ۱۶۶ میلیون دلار، ازبکستان با ۸۸ میلیون دلار، قزاقستان با ۶۱.۲ میلیون دلار، تاجیکستان با ۴۵.۶ میلیون دلار و قرقیزستان با ۱۸.۴ میلیون دلار قرار دارند.
او گفت: ترکیه با فروش ۲ میلیارد و ۱۶۶ میلیون و ۳۲۶ هزار دلار و رشد ۲۱ درصدی، پاکستان با فروش ۴۲۹ میلیون و ۳۳۹ هزار دلار و رشد ۳۷۵ درصدی و قزاقستان با ۷۸ میلیون و ۴۲۳ هزار دلار و رشد ۱۷۴ درصدی، سه کشور اول طرف معامله با ایران در بین اعضای سازمان همکاری اقتصادی اکو برلی تامین نیازهای کشورمان بودند و پس از آن ازبکستان با ۳۲.۶ میلیون دلار، تاجیکستان با ۲۶.۲ میلیون دلار، آذربایجان با ۱۵.۳ میلیون دلار، ترکمنستان با ۱۴.۴ میلیون دلار، افغانستان با ۱۰.۴ میلیون دلار و قرقیزستان با ۲.۷ میلیون دارند قرار دارند.