محمد شهلی بر اظهار داشت: مجتمع پرورش میگوی گواتر واقع در جنوب شرقیترین نقطه ایران از سال ۷۸ به بهره برداری رسیده، اما بعد از طوفانهای مختلف و بیماری شایع پرورش میگو (لکه سفید) از حیز انتفاع خارج شده است که در این دو سال با اعتبارات خوبی که از سوی دولت به آن اختصاص پیدا کرده، کاملا بازسازی شده است.
وی افزود: درحال حاضر بخش اعظمی از سایت زیر کشت رفته و درحال حاضر حدود ۸۷۰ هکتار از مجتمع زیر کشت میگو است و پیشبینی میشود تا پایان برداشت یعنی اواخر مهرماه مقدار برداشت به مرز دو هزار تن برسد.
مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان تصریح کرد: بخش خصوصی اصلیترین سرمایهگذار مجتمع پرورش میگوی گواتر است و مهمترین بازار صادراتی آن هم کشورهای روسیه، چین و جنوب شرق آسیاست که مشتریانی از چین و جنوب شرق آسیا از همین حالا بخش مهمی از میگو را پیش خرید کردهاند.
شهلیبر ادامه داد: میگو یک محصول زودبازه و پرخاصیت است که اصلیترین بازار را در حوزه صنعت آبزی پروری شیلات دنیا دارد و درحال حاضر تولید آن در دنیا به بیشاز ۶ میلیون تن و در کشور بنا به آخرین آمار به ۵۸ هزار تن میرسد که سواحل مکران به دلیل شرایط جغرافیایی و نزدیکی به خط استوا بنا بنا به نظر مراکز تحقیقاتی به بهشت آبزی پروری ایران معروف است، اما همچنان به دلیل نبود زیرساختها بخش اعظم مجتمعهای پرورشی ما غیر از گواتر زیر کشت نرفته است.
وی با بیان اینکه مجتمع گواتر برای بیشاز ۸۰۰ نفر را به صورت مسقیم و ۱۶۰۰ نفر را به شکل غیر مستقیم اشتغالزایی میکند؛ خاطرنشان کرد: در سال زراعی جاری حدود ۱۳۸ میلیون قطعه پست لارو میگو در مزارع مجتمع گواتر ذخیرهسازی شده که این تعداد از دو مراکز تکثیر میگوی استان و همچنین سایر استانهای میگو پرور کشور تامین شده است.