سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت و رییس کمیته ملی اخلاق بالینی وزارت بهداشت، گفت: در جامعه پزشکی بحث اخلاق از جایگاه ویژهای برخوردار است و اساسا حرکت طب بر محور اخلاق است.
وی افزود: مصوبات کمیته ملی اخلاق بالینی و نیز قانون انطباق امور اداری و فنی مؤسسات پزشکی با موازین شرع مقدس، باید در شاخصهای اعتباربخشی در نظر گرفته شوند.
کریمی خاطرنشان کرد: این کمیته باید مصوبات اجرایی عملیاتی قابل تحقق داشته باشد تا در موسسات ارائه دهنده خدمات بالینی کاربرد داشته باشد.
در ادامه، آیت الله دکتر لطف الله دژکام، عضو فقیه کمیته ملی اخلاق بالینی نیز عنوان کرد: از ایران به عنوان کشوری که در جغرافیای معرفتی مشرق زمین قرار گرفته، انتظار میرود که اخلاق را سرمشق قرار دهد.
وی افزود: با توجه به تجارب و هدایتِ فعالیتهای آموزشی و پژوهشی مختلف، نیاز است به منظور ارتقای نگاه به طبابت به عنوان یک حرفه مقدس در میان دانشجویان و پزشکان جوانتر بکوشیم.
وی گفت: غالب شدن نگاه به حرفه طبابت صرفا به عنوان یک منبع کسب درآمد، ارزش اخلاقی این حرفه مقدس را پایین خواهد آورد.
دکتر سید علی انجو، دبیر کمیته ملی اخلاق بالینی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این نشست، با بیان اهداف و چشم انداز کمیته ملی اخلاق بالینی، تصریح کرد: با توجه به اهمیت و لزوم برنامه محوری در فعالیتهای اجرایی، شایسته است فعالیتهای کمیته در قالب یک برنامه راهبردی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت تدوین شود تا در قالب آن برنامه بتوانیم اقدامات مؤثر و عملیاتی انجام دهیم.
وی افزود: بنابر فرمایش مقام معظم رهبری، باید تلاش کنیم به سمت شرایطی حرکت کنیم که بیماران و خانواده هایشان غیر از رنج بیماری، اندوه و رنج دیگری نداشته باشند و رسالت این کمیته بر مبنای این بیان ارزشمند مقام معظم رهبری خواهد بود.