موسوی گفت: ذخیره سد زاینده رود به ۱۹۴ میلیون مترمکعب رسیده که حاکی از کسری ۸۴ درصدی ظرفیت این سد در آستانه سال آبی جدید است.

سید مجتبی موسوی نائینی با اشاره به اینکه ذخیره سد زاینده‌رود امروز به ۱۹۴ میلیون مترمکعب رسید، گفت: ورودی به سد هم اکنون ۱۱ مترمکعب بر ثانیه و خروجی از آن ۲۵ مترمکعب بر ثانیه است.

مدیر بهره برداری و نگهداری از سد و نیروگاه‌های زاینده‌رود با بیان اینکه ۱۶ درصد از ظرفیت سد زاینده رود هم اکنون پرشدگی دارد، اضافه کرد: در حال حاضر ۸۴ درصد سد خالی است.

او به وضعیت آبگیری این سد در سال آبی ۱۴۰۰- ۱۴۰۱ اشاره کرد و افزود: ورودی آب به سد زاینده‌رود از ابتدای سال آبی (مهرماه ۱۴۰۰) تا هجدهم شهریور ۱۴۰۱ در مجموع ۹۶۰ میلیون مترمکعب بوده است در حالی که این سد در مدت مشابه سال گذشته ۷۴۱ میلیون مترمکعب و در بلندمدت (۵۱ ساله) یک میلیارد و ۳۴۶ میلیون مترمکعب ورودی داشت.

او با بیان اینکه ورودی به سد زاینده رود از ابتدای سال آبی تاکنون در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۳۰ درصد افزایش دارد، اضافه کرد: ورودی سد زاینده رود در سال آبی کنونی نسبت به مدت مشابه بلند مدت ۲۹ درصد کاهش نشان می‌دهد.

کاهش ۷۵ درصدی ذخیره سد زاینده رود در مقایسه با بلندمدت

مدیر بهره‌برداری و نگهداری از سد و نیروگاه‌های زاینده‌رود ادامه داد: حجم آب خروجی از این سد مخزنی از ابتدای سال آبی تاکنون ۹۹۲ میلیون مترمکعب است در حالی که در مدت مشابه سال گذشته ۶۵۲ میلیون مترمکعب و در مشابه بلندمدت یک میلیارد و ۳۰۳ میلیون مترمکعب بوده است.

موسوی نائینی با اشاره به اینکه خروجی از سد زاینده رود امسال نسبت به سال گذشته ۵۲ درصد افزایش یافته است، خاطرنشان کرد: خروجی سد در مقایسه با مدت مشابه بلند مدت ۲۴ درصد کاهش نشان دارد.

او با بیان اینکه ذخیره سد زاینده رود در سال گذشته چنین روزی ۲۴۸ میلیون مترمکعب و در بلند مدت مشابه ۷۸۱ میلیون مترمکعب بوده است، خاطرنشان کرد: ذخیره فعلی سد زاینده رود در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۲۲ درصد و نسبت به بلند مدت ۷۵ درصد کاهش دارد. 

سد زاینده رود با ظرفیت اسمی یک میلیارد و ۲۳۹ میلیون مترمکعب به عنوان یکی از اصلی‌ترین سد‌های مرکز کشور و تأمین کننده آب آشامیدنی، محیط زیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران است. این سد قوسی شکل که سال ۱۳۴۹ به بهره‌برداری رسید در ۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد.
 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
عباس
۱۵:۲۰ ۱۹ شهريور ۱۴۰۱
پس با این سبک مدیریتی باید منتظر فاجعه خالی شدن سدهای کشور باشیم.