اینروزها که زائران اباعبدالله حسین برای شرکت در راهپیمایی اربعین راهی کربلا میشوند، نیاز دارند که از یکسری مباحث بهداشتی در حین سفر مطلع شوند. اینروزها رادیو سلامت پا به پای رادیو اربعین برای زائران آیتمها و آنونسهایی را درنظر گرفته و مسائلی، چون «چگونه از گرمازدگی پیشگیری کنیم»، «در هنگام گرمازدگی چه کار کنیم» و «در تجمعات چگونه خودمان و اطرافیانمان را مدیریت کنیم که اتفاقی نیفتد» را آموزش میدهد تا همچنان به هدف خود که افزایش سواد سلامت است، پایبند باشد.
طبق آخرین اخبار از مجتبی خالدی، سخنگوی اورژانس کشور تاکنون نزدیک به ۶۵۵۴ نفر از زائران اربعین دچار گرمازدگی شدند که به مراکز درمانی صحرایی نزدیک به مرزها و مراکز بیمارستانی مراجعه کردند.
صدیقه اعتمادسعید، مدیر رادیو سلامت درباره آیتمها و ویژه برنامههای مناسب اربعین گفت: از آنجایی که اربعین امسال برای اولینبار است که در تابستان برگزار میشود. ممکن است به دلیل آبوهوای منطقه یکسری مشکلات متوجه زائران شود.
صدیقه اعتمادسعید ادامه داد: ما حدوداً از ۲۰ روز قبل در رادیو یکسری آموزشهایی را برای بحث راهپیمایی اربعین شروع کردیم. آیتمهایی با عنوان «چگونه از گرمازدگی پیشگیری کنیم»، «در هنگام گرمازدگی چه کار کنیم» و «در تجمعات چگونه خودمان و اطرافیانمان را مدیریت کنیم که اتفاقی نیفتد». از طرفی، همه روزه تقریباً هر یک ساعت، یک آنونس اربعینی در حال پخش است.
مدیر رادیو سلامت با بیان اینکه دو تیم برنامهساز برای شرکت در مراسم اربعین آماده کردیم، افزود: این تیم در عمود ۱۱۲ و عمود ۷۰۷ پیامهای سلامتی را برای زائران منتشر میکنند. آنونسهای اربعین هم تا روز اربعین پخش میشود. از آنجایی که خیلی از زائران بعد از بازگشت از کربلا به سوی مشهد حرکت میکنند، لازم است همان دستورات بهداشتی را در آنجا هم رعایت کنند.
وی خاطرنشان کرد: از ۱۸ شهریور تا ۲۶ شهریور برنامههای خود را به سمت فضای اربعین میبریم. دو برنامه شاخص هم در نظر گرفتیم که بعدازظهر از عمود ۷۰۷ به روی آنتن میرود و جاماندگان میتوانند قدم به قدم در راهپیمایی حضور داشته باشند. برنامه دیگر هم که صبح از عمود ۱۱۲ پخش میشود.
اعتمادسعید در پاسخ به این سوال که وضعیت برنامههای صدای سلامت در مقایسه با سیمای سلامت به چه صورت است، افزود: ما اعتقاد داریم که در همه لحظات چه صدای سلامت و چه سیمای سلامت تمام توجهاش این بوده که سواد سلامت و توانمندی جامعه را در مسائل بهداشتی بالا ببرد.
وی اضافه کرد: ما در رادیو سلامت اتاق فکرهای متعددی داریم که با آینده پژوهی جلوتر از مسئولان اجرایی در حوزههای مختلف، برنامهسازی و مطالبهگری میکنیم تا دانش مخاطبان را بالا ببریم. در حوزه کرونا، از آنجایی که این بیماری در اسفند اعلام شد، ولی ما در رادیو سلامت زنگ کرونا را اوایل دی زدیم و اعلام کردیم که احتمال دارد این ویروسی که در چین است، به ایران بیاید. پس باید تغییر سبک زندگی بدون اضطراب را برای مردم رقم زد.
مدیر رادیو سلامت با اشاره به اینکه جلوتر از مسئولان اجرایی بحث پسا کنترل کرونا را مطرح کردیم، خاطرنشان کرد: ممکن است به دنبال یکسری اضطرابها و تغییر سبک زندگی ناشی از کرونا ناامیدیهایی به وجود بیاید که باید از حالا مدیریتش کرد. درباره کمبود پزشک و انگیزههای ورود به پزشکی که مطرح میشود، ما از حدود ۷ ماه قبل این مسئله را در رادیو سلامت مطرح کردیم و از مسئولان خواستیم که به این موضوع بپردازند و نگذارند به موقعیتی برخورد کنیم که مجبور شویم از افرادی که توانمندی بالایی ندارند، از کشورهای دیگر استفاده کنیم.