پور احمد، مدیرعامل صندوق اعتباری هنر ضمن اشاره به اینکه «علمدار» نمایشی فاخر است، گفت: علمدار توانسته راوی شایسته مفهوم عظیم عاشورا باشد و از این منظر اثری بسیار جذاب است.
وی با تاکید بر اهمیت ایجاد ظرفیتهای بیشتر به منظور اجرای این گونه آثار عنوان کرد: برگزاری این سطح از اجراها با حضور ارکستر عظیم همراه با بخشها و حرکات نمایشی متعدد، نیازمند سالنهای نمایش خاص است و متاسفانه اینگونه سالنها عمدتاً محدود به پایتخت است. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید و همت دارد تا آثار نمایشی در این سطح، در مراکز مختلف استانها اجرا شوند و در این زمینه برنامهریزیهایی نیز انجام شده است. امیدواریم آثار فاخری مانند علمدار را بتوان در استانهای مختلف به روی صحنه برد.
همچنین، مقیمی شاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با بیان اینکه پیش از این نیز تماشاگر آثار تلفیقی، تاریخی و مذهبی بودهام، عنوان کرد: «علمدار» با ترکیبی از موسیقی، نمایش و روایتگری متفاوت، جذابیتی ویژه دارد.
مقیمی افزود: امروز جنگ بر سر روایتهاست؛ اصل وقایعی، چون عاشورا مشخص و روشن است، اما نوع روایت دارای اهمیت است که این وقایع را جذاب و ماندگار میکند؛ این موسیقی- نمایش روایت متفاوتی دارد و مبحث تاریخی در قالب هنر در آن مطرح میشود.
او با تاکید بر اینکه نوع نگاه به موضوع تاریخی باعث ماندگاری آن واقعه میشود، اظهار کرد: این موضوع که این اثر پس از دو سال دوباره روی صحنه میآید و همچنان از آن استقبال میشود، محصول روایت درست آن است.
وی افزود: شعار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تبعیت از شعار دولت، عدالت فرهنگی است به این معنی که نگاهها و ظرفیتهای خاص به سراسر کشور تسری یابد.
مقیمی تاکید کرد: باید زمینهای فراهم شود که هموطنان در نقاط مختلف کشور بتوانند امکان تماشای آثار فاخری مانند علمدار را داشته باشند که هم میتوان زمینه اجراها را فراهم کرد و هم آموزش هنر را برای تشکیل گروههای هنری در شهرستان توسعه داد.
اجرای پایانی موسیقی- نمایش عاشورایی «علمدار» امشب در تالار وحدت به روی صحنه میرود.