صندوق جمعیت سازمان ملل در افغانستان اعلام کرد که این کشور بدترین کشور برای زنان به‌ویژه زنان باردار است.  

السکاندر بودیروزا، رئیس صندوق جمعیت سازمان ملل در گفت‌وگو گفته است که پس از روی‌کارآمدن طالبان نظام صحی افغانستان فروپاشیده و با فرار مغزها از جمله داکتران و پرستاران، عرضه خدمات صحی در این کشور به چالش مواجه شده است.

بودیروزا گفته است که در ۲۰ سال گذشته افغانستان برای کاهش مرگ‌ومیر مادران هنگام ولادت پیشرفت چشم‌گیری داشت؛ اما اکنون خطر از دست رفتن تمام این دستاوردها وجود دارد.

به‌گفته‌ بودیروزا، طی دو دهه اخیر مرگ‌ومیر مادران در هر ۱۰۰ هزار ولادت از یک هزار و ۴۵۰ مورد به ۶۳۸ مورد کاهش یافته بود.

رئيس صندوق جمعیت ملل گفته است که براساس تخمین این نهاد، از ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۵ ممکن است ۵۱ هزار زن به‌دلیل بحران اقتصادی و فروپاشی نظام صحی، هنگام ولادت جان خود را از دست دهند و ۴.۸ مورد بارداری صورت گیرد.

 بودیروزا در ادامه افغانستان را بدترین کشور برای زنان به‌ویژه زنان باردار خوانده و گفته است که این کشور در دو راهی خطرناک قرار گرفته است.

السکاندر بودیروزا گفته است که زنان و دختران با تضعیف حقوق شان مواجه هستند.

پیش از این نیز صندوق حمعیت سازمان ملل نسبت به وضعیت زنان باردار در افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته است که هر دو ساعت یک‌ زن باردار در این کشور به دلیل عوارض قابل پیش‌گیری می‌میرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.