معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان شامگاه سه شنبه در اولین جلسه کمیته راهبردی فناوری نانو استان کردستان اظهار داشت: دانشجویان و فارغالتحصیلان دانشگاه باید به سمت مولد بودن و حضور فعال در بخش تولید هدایت شوند.
حامد قادرزاده افزود: دولت در این زمینه نقش حمایتی دارد و دستگاههای مسئول باید از مراکز فناوری و شرکتهای دانشبنیان حمایت کنند.
او با اشاره به اینکه امکانات و اختیارات خوبی برای دانش بنیانها وجود دارد تا بتوان در کردستان شرکتهای بزرگی را با دانشگاهها همراه کرد، افزود: اعتبارات مالی، اعتبارات مالیاتی و سرمایه گذاری در صندوقهای خطرپذیر از جمله مشوقها به شرکتهای صنعتی است تا به موضوع دانش بنیان ورود کنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان ادامه داد: نگاه رهبر انقلاب در شعار سال جاری ورود و نفوذ دانشبنیان به مسئله تولید و کشاورزی و عدم وابستگی در این حوزه است و اگر بتوانیم با بکارگیری علم دانش بنیان تولیدات خود را در سطح استان و کشور افزایش دهیم وابستگی به کشورهای خارجی از بین خواهد رفت.
توسعه کشاورزی نیاز به استفاده از فناوریهای نوین دارد
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان نیز در این جلسه گفت: کشاورزی از جمله رشتههایی است که برای توسعه نیاز به استفاده از فناوریهای نوینی دارد که حجم و کیفیت محصولات تولیدی را افزایش میدهند.
پیمان اسکندری ادامه داد: با بهکارگیری محصولات فناورانه و نوآوریها میتوان در مسیر توسعه یافتگی گام برداشت که این اتفاق در ایران از مسیر شرکتهای دانشبنیان و خلاق به این عرصه میگذرد.
او افزود: در حال حاضر ۳۱۰ شرکت دانشبنیان در حوزه کشاورزی، فناوری زیستی و صنایع غذایی در کشور فعال هستند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان خاطر نشان کرد: تقویت فعالیتهای دانش بنیان در بخش کشاورزی برای تحقق منویات رهبری در دستور کار قرار گرفته و فعالیت در این زمینهها به جد افزایش خواهد یافت.
در این جلسه ۲ طرح، استفاده از نانوذرات بر پایه آهن برای تشخیص و حذف آرسنیک موجود در آب و خاک و تولید پایلوت نانو کودهای هوشمند مورد بررسی قرار گرفت.