ابوذرمهدی نخعی در نشست با اصحاب رسانه به مشکل کارت های سوخت و ایجاد صف های طولانی در مقابل برخی جایگاهها اشاره کرد و اظهار داشت: این مشکل باعث نارضایتی مردم شده زیرا سال ها مجوز احداث جایگاه جدید برای این شهر داده نشده و مرزی بودن این استان و سوء استفاده برخی افراد از کارت های سوخت نیز به این موضوع دامن زده است.
وی افزود: در این راستا و براساس مصوبه شورای تامین، یک سکو از متخلف ترین جایگاه در زاهدان مورد پایش قرار گرفت که با بررسی های بعمل آمده مشخص شد ۱۲ هزار کارت سوخت در دست ۳۱ وانت بار است که با اقدامات صورت گرفته چندین راهکار برای مقابله با قاچاق سوخت ارائه شد.
نخعی خاطرنشان کرد: پرونده های تخلف از حدود ۱۴ تا ۴۶ میلیارد تومان برای جایگاه های متخلف سوخت در زاهدان تشکیل و جایگاه دار متخلف خلع ید شده است.
وی بیان کرد: همچنین رشد خوبی در زمینه کشفیات سوخت و دپوها انجام و موفق شدیم بعد از ۲۷ سال مجوز ایجاد چهار جایگاه را اخذ کرده که در حال طی مراحل قانونی هستند.
فرماندار زاهدان گفت: برای احداث جایگاه سی ان جی نیز قانونگذار دولت را از ساخت جایگاه منع کرده و باید بخش خصوصی در این زمینه ورود کند که در این استان متاسفانه بخش خصوصی وارد نشده و سازمان های دولتی - خصوصی مانند شهرداری مداخله خواهند کرد.
فرماندار زاهدان با اشاره به معضل حاشیه ننشینی در این شهر گفت: ۴۴ درصد شهر زاهدان را حاشیهنشینی تشکیل داده و با این وجود همچنان سیل مهاجرت به این شهر ادامه دارد در حالی که متاسفانه در زمینه تامین زمین با محدودیت زیادی روبرو است.
وی افزود: بیشترین نرخ رشد جمعیت شهری کشور به زاهدان اختصاص دارد که همین مساله در گذشته موجب رشد زمین خواری شده بود اما اکنون با اقدامات گسترده انجام شده نرخ رشد زمین خواری در زاهدان به شدت کاهش یافته است.
نخعی گفت: در یکسال گذشته اتفاقات ساختاری خوبی در نظام کشور و بویژه سیستان و بلوچستان رخ داده و سیستم مدیریتی جدید دولت علیرغم دشمنی دشمنان و کارشکنی های آنان بسیار پرتحرک و مصمم در تصمیمات ساختاری است.
فرماندار زاهدان افزود: به دلیل اینکه کشور در گذشته دچار آسیب شده باید در حوزه اقتصادی اصلاح ساختار انجام می شد که دولت سیزدهم در این زمینه اقدامات خوبی را انجام داده و درحال گسترش است.
وی بیان کرد: این دولت یکی از وعده های خود که توجه عملی به استان های محروم بود را مورد توجه قرار داده و مناطق محروم مانند سیستان و بلوچستان را به صورت ویژه در نظر گرفته زیرا محرومیت این استان تنها برای این منطقه نیست بلکه همه کشور از این محرومیت رنج خواهند برد.
وی ادامه داد: دومین سفر هیات دولت در سال گذشته به این استان باعث شد رویکرد توسعه سیستان و بلوچستان تغییر کند و اتفاقات خوبی در حال انجام است و هم اینک تزریق اعتبار خوبی در حوزه بزرگراه ها صورت گرفته و تا پایان سال در حوزه استحفاظی زاهدان اقدامات خوبی انجام خواهد شد.
نخعی گفت: اولین ستون و الفبای توسعه؛ راه خوب و مناسب است که خوشبختانه به صورت نهضت جهشی در حال انجام می باشد.
وی به موضوع آب اشاره کرد و افزود: سیستان و بلوچستان یکی از پرچالش ترین استان های کشور در بحث آب به دلیل بدعهدی کشور همسایه است و در نظام توزیع نیز دچار مشکلاتی بودیم که با تدوین جهاد آبرسانی مختص زاهدان ۷۶ روستایی که به شکل سقایی و سیار آبرسانی می شدند تا پایان سال مشکل آب نخواهند داشت و در شهرک های جدید زاهدان نیز اتفاقات خوبی در زمینه آبرسانی خواهد افتاد و کم کم به متوسط شاخص کشوری نزدیک می شویم.
فرماندار زاهدان اظهار داشت: در حوزه مسکن با توجه به شعار دولت برای تامین مسکن، سیستان و بلوچستان رتبه یک کشور را در این طرح کسب کرده و این درحالیست که در بسیاری از استان ها هنوز زمین را تامین نکرده اند و حدود ۲ هزار واحد تا پایان سال در این استان تحویل داده می شود زیرا تامین مسکن ارزان برای مردم یکی از وظایف دولت است.
وی گفت: شعار جدی دیگر دولت ایجاد اشتغال است که فضای کسب و کار و تسهیلات ارزان قیمت را برای جوانان فراهم کند و در سالجاری ۲ هزار و ۵۰۰ شغل در زاهدان ایجاد شده و این استان رتبه چهارم کشور در زمینه ایجاد اشتغال را کسب کرده است.
نخعی در زمینه گازرسانی به سیستان و بلوچستان نیز گفت: گاز شهری یک خواسته و مطالبه جدی این استان بود و در سال ۹۵ پروژه انتقال گاز به زاهدان رسید و یک مدل اجرایی از سوی فرمانداری زاهدان پیشنهاد شد که اگر موضوع کرونا پیش نمی آمد زودتر از اینها گازرسانی به اتمام می رسید و هم اینک نوبت توسعه شبکه گاز به روستاهای همجوار زاهدان رسیده است.
وی افزود: نصرت آباد یکی از بهترین پهنه های معدنی کشور است که اشتغال خوبی را ایجاد کرده و باید در این زمینه از سرمایه بخش خصوصی بهره برد و آماده حمایت هستیم تا معادن در این منطقه راه اندازی و تقویت شوند.
فرماندار زاهدان خاطرنشان کرد: جذب سرمایه گذار برای سرمایه گذاری در حوزه معدن با موفقیت همراه بوده بطوریکه امروز به لحاظ زیرساختی امکان جذب سرمایه گذار جدید در این منطقه وجود ندارد و امیدواریم در حوزه معدن به ۲۵ هزار اشتغال ثابت برسیم که باید برق بخش نصرت آباد تامین و تقویت شود و مجوز پست ۶۳ کیلوولت در سفر ریاست جمهوری اخذ شده و بزودی راه اندازی خواهد شد.
وی بیان کرد: توسعه زمین و گازرسانی باید در منطقه نصرت آباد مورد توجه قرار گیرد و در صورت ایجاد ناحیه صنعتی، نصرت آباد آماده شهرستان شدن می شود.
نخعی گفت: مقرر شده مشابه نصرت آباد در کورین نیز با محوریت کشاورزی اقداماتی صورت گیرد تا انگیزه برای توسعه باغات کشت پسته افزایش یابد.
وی افزود: سال گذشته ۲ ناحیه صنعتی دیگر برای زاهدان پیش بینی شده که یکی در غرب و دیگری در منطقه حرمک با استعداد شهرک صنعتی ایجاد خواهد شد که توافقات خوبی در حوزه صنعتی ایجاد و در آینده شاهد تحول عظیمی در حوزه کسب و کار و اشتغال خواهیم بود.
فرماندار زاهدان ادامه داد: رفع موانع تولید موضوع مهم دیگری است که قانون و قانونگذار باید حمایت خوبی از بنگاه های کاری داشته باشند و براساس این موضوع هیچ بانکی حق تعطیلی کارخانه ای را ندارد و کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید امسال با قدرت بیشتری در حال پیشروی است.
وی گفت: از کارخانه های در حال تعطیلی و محصولات تولیدی حمایت خواهد شد بطوریکه بر اساس تاکید استاندار تمامی دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی باید مایحتاج خود را از تولیدات داخل استان تهیه و تامین کنند.
نخعی افزود: در رفع موانع تولید مشکل ۱۱ واحد تولیدی در زاهدان با اخذ تصمیماتی برطرف و به چرخه تولید بازگشتند.
وی اظهار داشت: ۷۰ درصد نیاز استان در زمینه مرغ به صورت وارداتی از سایر استان های کشور فراهم می شد و این موضوع یک نقطه ضعف بود زیرا بیش از ۲۰ سال مجوز مرغداری برای این استان صادر نمی شد و هم اینک قریب به ۳۰ واحد مرغداری در زاهدان در دست اقدام است که در اینصورت می توانیم به استان های همجوار مرغ صادر کنیم.
وی ادامه داد: امسال در هفته دولت ۷۱ پروژه مختلف با ۲۸۹ میلیارد تومان اعتبار در زاهدان افتتاح شد که این پروژه ها از محل اعتبارات تملک دارایی استانن مورد بهره برداری قرار گرفته است.