دومین اجلاس مشاوران زنان و خانواده دستگاههای اجرایی استان فارس که در هفته دولت تشکیل شد، میزبان خانم دکتر بیابانی رئیس بسیج جامعه زنان کشور بود.
زهرا یقطین در این جلسه ضمن تسلیت ایام سوگواری سید و سالار شهیدان و تأکید بر نقش آفرینی موثر بانوان در حادثه کربلا گفت: اگر جهاد تبیین زینب کبری (ع) واقدام به موقع، شفاف ومقتدرانه ایشان در زمانی که فقط رسانه گوش وزبان بود، نبود نهضت حسینی به بار نمینشست و ماندگار نمیشد.
او با گرامیداشت هفته دولت، گفت: این هفته یادآور روزهای خدمت گذاری پرشور و انقلابی شهیدان رجایی و باهنر و همه دولتمردان خدمتگزار و دلسوز است. این جلسه به مناسبت هفته دولت و به منظور ارائه عملکرد حوزه زنان و خانواده تشکیل شده است که به برکت وجود مدیران دلسوز و تمامی مشاوران زنان و خانواده در دستگاههای اجرایی رقم خورده است.
یقطین گفت: حوزه زنان و خانواده استان فارس، سه پروژه بزرگ مشترک با همکاری سپاه فجر استان (بسیج جامعه زنان، معاونت فرهنگی ومعاونت اجتماعی سپاه) به عنوان بزرگترین تشکل مردمی در استان انجام داده است که هدف اصلی آن تمرکز زدایی از ارائه خدمات در مرکز استان به سمت شهرستانها و به خصوص روستاها و نقاطی که نیازمند ارائه خدمات در حوزه زنان و خانواده داشته اند، بوده است.
او گفت: طرح بشری که در دو فاز در سال گذشته در ۱۳۵ روستا و امسال در ۲۷۰ روستا با محوریت نشاط خانوادههای روستایی و با مشارکت دستگاههای اجرایی با ارائه مشاورههای فردی و خانوادگی در حوزه مباحث سلامت، روحی و روانی و مشاوره احکام شرعی و فقهی و فعالیتهای مهارت آموزی را در حوزه کودکان و نوجوان در حال اجراست و امیدواریم که دستگاههای اجرایی با انجام این قبیل فعالیت ها، عدالت را در نحوه خدمت رسانی در تمامی نقاط استان داشته باشند.
یقطین از طرح ایران جوان بمان در حوزه جمعیت، به عنوان طرح دوم مشترک نام برد و گفت: ستاد حمایت از خانواده و جوانی جمعیت از ظرفیت بسیج در اجرای این طرح استفاده خیلی خوبی کرده است و در این راستا در هفته ملی جمعیت «طرح مادرتر ها» با هدف ارج نهادن به شغل شریف مادری مختص مادران جوان دارای فرزند با مشارکت بالغ بر ۸۰ هزار نفر سعی شد، زمینه حضور فعالتر و مستمرتر بانوان جوان دارای تعداد فرزندان بالا در سطح جامعه فراهم شود.
او گفت: طرح دیگر «چهارشنبههای طلایی» است که در ارائه تذکر مهربانانه و محترمانه و دوستانه رعایت عفاف و حجاب به شهروندان و هم استانیهای عزیز، افتخاری برای استان فارس شد و این طرح به صورت کشوری ابلاغ و استان فارس به عنوان مجری دورههای آموزشی و توجیهی در سطح کشور معرفی شد.
دکتر بیابانی، با تأکید بر این که ما در حوزه زنان و خانواده نیازمند فعالیت همسو، متمرکز و مستمر هستیم، اظهار داشت: از آنجا که ما سالهاست با یک تهاجم همه جانبه یا به تعبیر دقیقتر با جنگ تمدنی مواجه هستیم و اقدامات در حوزه زنان و خانواده اگر به صورت پراکنده و منحصر انجام شود نمیتواند در این جنگ تمدنی که در حوزههای فرهنگی و اجتماعی و رفتاری است، ما را یاری رساند.
او گفت: تمدن ایرانی اسلامی تمایزات بسیار زیادی با تمدن غرب دارد و داشته است و گفتمان این دو تمدن مقابل یکدیگر بوده که از جمله آن، نگاه متمایز غرب و اسلام به زن است. غرب به زن به عنوان یک کالا و ابزار مینگرد، اما نگاه تمدن ایرانی اسلامی نگاهی انسان ساز و متعالی است که با قداست و کرامت الهی و انسانی توامان است و زن را با هویت و شأن مادری میشناسد و هیچ کدام از تمدنها این دید را نسبت به زن نداشته اند.
یقطین با اشاره به این که تقابل بین فرهنگ غرب و فرهنگ ایرانی اسلامی همواره محل چالشهای بسیاری بوده است، گفت: موضوع عفاف و حجاب از آن جا که از شاخصههای تمدن اسلامی، معرف و پرچم اسلام است به همین جهت مورد هجمه فرهنگ غرب و دشمن است. مهمترین مولفه الگوی اسلامی از زن، عفاف و حجاب است که بارز و قابل مشاهده است و طبیعی است که غرب برای برنده بودن در جنگ تمدنی و اینکه یک الگوی موفق از زن مسلمان در جهان ایجاد و معرفی نشود، برنامه ریزی میکند.
او گفت: این همان الگوی فاطمه زهرا (س) و به تعبیر مقام معظم رهبری الگوی سوم زن مسلمان است که در تقابل زن غربی و زن شرقی و ارائه تعریف جدید از حضور اجتماعی زن به جهان است برای همین غرب اجازه ایجاد و معرفی چنین الگویی در جهان اسلام و ایران را نمیدهد و در این جنگ تمدنی، قصد اضمحلال و ازبین بردن این الگوی برتر را دارد.
یقطین گفت: نکته مهمی که باید تمرکز و تلاش فکری و اندیشهای تمام فعالان حوزه زن و خانواده بر آن باشد احیای هویت اسلامی زن و شاخصههای و نهادینه شدن آن در درون کشور است. چرا که تمام شاخصها و موضوعاتی، چون جمعیت، عفاف و حجاب، تحکیم خانواده و تشکیل نهاد خانوده و پیشگیری از طلاق و تعالی خانواده با نهادینه سازی این گفتمان تحقق خواهد یافت.