کوروس ربیعی رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش محیط زیست مازندران گفت: فصل گاوبانگی یا جفتگیری مرال آغاز شده است و به همین دلیل ورود هرگونه تورهای گردشگری یا خودروهای آفرود به زیستگاههای مرال ممنوع است.
او افزود: فصل گاوبانگی و جفت گیری مرالها به طور معمول تا پایان نیمه اول مهرماه ادامه دارد و محدودیت تردد و حضور افراد در زیستگاههای مرال نیز تا همین مدت ادامه خواهد داشت.
او افزود: گروههای محیط بانی از دو هفته قبل در مناطق حساس و زیستگاههای مرال مستقر و چادرهای حفاظتی را برپا کرده اند و با ورود هرگونه تورهای گردشگری برخورد قانونی خواهند کرد.
ربیعی ادامه داد: مناطق هزارجریب بهشهر، نکا، پناهگاه حیات وحش دودانگه و چهاردانگه و منطقه حفاظت شده البرز مرکزی از مهمترین زیستگاههای مرال در استان است و بر اساس برآورد جمعیتی بین ۶۰۰ تا ۸۰۰ راس مرال اکنون در این زیستگاهها زندگی میکنند.
رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش محیط زیست مازندران برخی تشکلهای زیست محیطی و افرادی از جوامع بومی محلی برای مشارکت در حفاظت از مرالها و سرشماری آنان با این اداره کل همکاری میکنند.
مرال یا گوزنهای قرمز بزرگترین گوزن ایرانی و گونههای حمایت شده است که در جنگلهای شمال، شمال غرب، ارسباران، شمال شرق و بخشهای از خراسان شمالی زندگی میکنند
فصل گاوبانگی که اهالی آن را وِرزا چِمِر هم میگویند زمان جفتگیری گوزنها است که در آن گوزنهای نر برای تعیین قلمرو به جنگ با دیگر نرها میروند و با ایجاد صدا، علاوه بر خراج کردن گوزنهای نر مهاجم، گوزنهای ماده را در محدوده قلمرو خود جمع میکنند.