در دومین نشست علمی از مجموعه نشست‌های مطالعات باستان‌شناسی پروژه‌های سد‌سازی، تجارب مطالعات تاریخی-فرهنگی طرح‌های انتقال آب زاب به دریاچه ارومیه توسط باستان‌شناسان بررسی شد

در این نشست عبدالرضا مهاجرانی‌نژاد که به نیابت از کوروش روستایی رئیس پژوهشکده باستان‌شناسی سخن می‌گفت با ارائه مواردی در خصوص فرهنگ توسعه و توازن بر توجه بیشتر به پیوست‌های فرهنگی و رعایت توازن در اقدامات عمرانی و مطالعات فرهنگی در راستای توسعه پایدار تاکید کرد.

او در ادامه تجارب موجود در این زمینه را در طرح‌های مطالعاتی مشترک مورد ارزیابی قرار داد.

فرزاد مافی مشاور میراث‌فرهنگی و باستان‌شناسی شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران نیز در سخنانی با محوریت ارزیابی مطالعات باستان‌شناسی طرح‌های انتقال آب به دریاچه ارومیه، با استناد به روند مطالعات باستان‌شناسی طرح‌های «کانی‌سیب»، «کانیشینکا»، «سد سردشت» و «طرح انتقال آب چپر‌آباد به گدار» به تحلیل موانع و مشکلات و چالش‌های فراروی این مطالعات پرداخت.

او در ادامه بر ضرورت هماهنگی بیشتر بین پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری، پژوهشکده باستان‌شناسی و شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران تاکید و پیشنهادات مشخصی را با هدف بهبود روند و توسعه همکاری‌ها و هماهنگی‌ها در این زمینه ارائه داد.

ثریا افشاری نیز در این نشست گزارشی از روند انجام مطالعات باستان‌شناسی طرح سد کانی‌سیب ارائه و وضعیت موجود و چشم‌انداز آینده این پژوهش را برای حاضران تبیین کرد.

در ادامه این نشست که به همت شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران و با مشارکت پژوهشکده باستان‌شناسی برگزار شد، پس از پاسخ‌گویی سخنرانان به پرسش‌های مطرح شده، جلسات فنی جانبی نیز با هدف پیشبرد مطالعات طرح‌های در دست مطالعه و اجرا، برگزار و در ادامه مقرر شد سومین دور از این نشست‌های علمی با تاکید بر مطالعات باستان‌شناسی «سد داریان» در ماه آینده در موزه ملی ایران برگزار شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.