مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی گفت: به‌دنبال هر بهانه‌ای هستیم تا به‌دور از مرزهای سیاسی از طریق سینما راه تعاملات فرهنگی با جهان را باز کنیم.

در مراسم افتتاحیه دومین هفته فیلم استرالیا به نام کوره، سید مهدی جوادی، مدیر سینمای فارابی،گفت: سینما می‌تواند آنچه که انسان امروز به او نیاز دارد باشد. سینمای ایران در عرصه جهانی همواره در همین اشتراک‌های بشریت بوده است.

وی ادامه داد: هفته‌های فیلم می‌تواند یک فتح باب و بهانه خوب برای نزدیک شدن دو ملت‌ باشد. ما خوشحال هستیم که امروز آغازگر فیلم استرالیا در جمهوری اسلامی هستیم، کشوری که همیشه برایمان همانند دوست بوده و دوست داشتیم تعاملاتمان را با این کشور گستره‌تر کنیم.

مراسم افتتاحیه دومین هفته فیلم استرالیا

جوادی گفت: بنیاد سینمایی فارابی به عنوان نهاد ملی سینما ایران، متولی اصلی تعاملات بین‌المللی سینما در جمهوری اسلامی ایران است. برگزاری هفته‌های فیلم مشترک، تولید مشترک بین کشور‌ها و شرکت در رویداد‌های بین‌المللی و تعامل با اهالی بنیان سینمای سایر کشور‌ها از مهم‌ترین وظایف بنیاد سینمای فارابی است.

به گفته وی: ما در بنیاد سینمایی به دنبال هر بهانه‌ای هستیم که فراتر از هر سوگیری یا جریانات سیاسی در غالب گفتگو‌های فرهنگی بتوانیم بین مردم شریف ایران و دیگر کشور‌ها تعاملات فرهنگیمان را گسترده‌تر کنیم.

جوادی

هفته‌های فیلم

مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی گفت: هفته‌های فیلم یکی از بهانه‌های خوب برای تبادل نظر، آشنا شدن اهالی سینما و همچنین شروع فعالیت‌های مشترک با کشور‌های مختلف است. ما در بنیاد سینمایی فارابی به عنوان متولی برگزاری هفته‌های فیلم در سدد این هستیم که چه در ایران و چه در خارج از کشور گسترش دهیم.

او ادامه داد: با طراحی و زحمتی که دوستان خوب من در معاونت بین‌الملل سینمای فارابی کشیدند و با کمک دوستانمان در فرهنگ و ارتباطات اسلامی تا کنون هفته‌های متعددی از سوی فارابی برگزار شده و در این برنامه ریزی در نظر داریم چندین هفته فیلم را از طریق دیگر کشور‌ها برگزار کنیم.

وی افزود: امیدوار هستم هفته فیلم که درحال برگزاری است شروع یک همکاری مستمر و پرثمر با کشور استرالیا در حوزه فعالیت‌های سینمایی باشد. ما آمادگی داریم که با کشور استرالیا وارد قرارداد‌هایی از جمله تولیدات مشترک، برگزاری رویداد‌ها و تجربیات مشترک، شرکت در جشنواره‌های ایرانی از طریق اهالی سینمای استرالیا و تبادل تجارت مختلف در حوزه سینما شویم.

مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی در پایان گفت: امیدوار هستم مقام محترم سفارت استرالیا زمینه این همکاری‌های مشترک را فراهم کنند. همچنین به عنوان دبیر سی‌وپنجمین جشنواره کودک و نوجوان و به عنوان مدیر سینمای فارابی از اهالی سینمای استرالیا دعوت می‌کنم در جشنواره فجر و فیلم‌های کودکان و نوجوانان حضور داشته باشند. همچنین امیدوار هستم به زودی سومین دوره این هفته را برگزار کنیم و در آن بتوانیم از تولیدات مشترک خودمان بین ایران و استرالیا دیدن کنیم.

فیلم استرالیا به نام کوره

همکاری با دیگر کشورها

محمدعلی کیانی مدیرکل همکاری‌های فرهنگی و امور ایرانیان خارج از کشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در خصوص همکاری‌هایی که با دیگر کشورها هست، گفت: ما بیش از ده هفته فیلم و سینما با کشورهای اروپای و غیر اروپایی داشتیم. به هرحال زبان سینما زبان مشترک تمام ملت‌ها است و تاثیری که سینما در عرصه بین الملل یا عرصه فرهنگی دارد بسیار بالاست.

 

ویژگی خاص فیلم «کوره» از زبان سفیر استرالیا

در ادامه لیندال ساکس سفیر استرالیا در ایران نیز ضمن ابراز خرسندی از حضور در دومین هفته فیلم استرالیا گفت: باعث افتخار است که استرالیا اولین کشوری ا‌ست که طی این روز‌ها در ایران هفته فیلم برگزار می‌کند. در اینجا لازم می‌دانم تا سپاسگزار مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی باشم که مثل همیشه حسن توجه ویژه‌ای به سینمای استرالیا داشتند.

او با بیان اینکه در سه سال حضور خود در ایران تجربیات بسیاری را از مردم شریف این کشور فرا گرفته‌ام و از علایق آن‌ها تا حد بسیاری مطلع شده‌ام، افزود: مردمان ایران بسیار به سینما علاقه‌مند هستند. آن‌ها همچون مردم استرالیا به سینما عشق می‌ورزند و از این هنر برای شنیده شدن داستان مردمان خود استفاده می‌کنند.

سفیر استرالیا در ایران اظهار کرد: فیلم‌های ایرانی و استرالیایی فرهنگ، خلاقیت و تبحر مردمان‌شان را به رخ مخاطب جهانی می‌کشند و فیلم‌های‌شان در راستای شناخت و درک متقابل از یکدیگر قرار دارد، شناخت و درکی که می‌تواند به استحکام سنگ بنای رابطه دو سویه ایران و استرالیا کمک کند.

او با بیان اینکه ایران و استرالیا سابقه دیرینه همکاری در علوم، محیط زیست و فرهنگ دارند، ادامه داد: در این میان تبادل فرهنگی، نقش بسزایی در رابطه میان دو کشور دارد و امیدوارم در ماه‌های آتی شاهد برنامه‌های موسیقایی و هنر‌های تجسمی بین دو کشور ایران و استرالیا باشیم.

ساکس با تاکید بر اینکه در دومین هفته از فیلم استرالیا برخی از جدی‌ترین آثار فیلمسازان مشهور و نامدار استرالیا به نمایش درمی‌آید، گفت: فیلم‌های برگزیده به روابط خانوادگی و تاریخچه پیچیده در روابط بومیان استرالیا و پاسداشت مردم سراسر دنیا در شکل‌گیری کشور استرالیا اشاره دارد.

سفیر استرالیا در ایران در پایان صحبت‌های خود تشریح کرد: آنچه برای ما استرالیایی‌ها اهمیت دارد این است که سینمای استرالیا باور‌ها و آداب و رسوم قدیمی‌ترین فرهنگ پابرجای جهان یعنی بومیان استرالیا با استرالیای امروز را پیوند دهد. ویژگی خاص فیلم «کوره» این است که به پیوند دیرینه بومی‌های استرالیا و مهاجران افغان اشاره دارد، آن‌هایی که سال‌هاست دولت و ملت ایران با سخاوت میزبان‌شان هستند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار