آقای مصباحی مقدم گفت:بانکداری اسلامی الگوی خاصی دارد که تمام مناسبات آن با فقه سازگار است. در این نوع بانک مزایای آن ناشی از فعالیت بنگاهها است و هرگز مبتنی بر سود نیست. اکنون چیزی که مطرح می شود یک آرمان است .
او می گوید:در این نوع بانکداری علاوه بر اهداف اقتصادی به هدف های اجتماعی هم توجه می شود .اصول بانکداری اسلامی ۵ اصل دارد،یک از آن ها عدالت است تا از هرگونه رانت و تبعیض جلوگیری شود .دوم سازگاری اخلاق با اسلام بوده که باید در نظر گرفته شود.
او گفت:حقوق افراد جامعه باید رعایت شود.شاخص سوم داشتن اهداف اجتماعی مانند ایجاد اشتغال برای افراد بیکار است .شاخص بعدی رابطه بازار پول با کالا و خدمات است.سود بانک اسلامی با سود سپرده گذاران تابعی از سود کالا و خدمات است.شاخص بعد حاکمیت شرعیت با تمام اصول بانکی است .سال ۶۲ بانکداری بدون ربا تصویب شد .
او می گوید:شورای فقهی از زمان آغاز کار خود اقدامات زیادی انجام داده مانند دستور العمال امهال که البته در بانک ها اجرا نمی شود .موضوع مهم بررسی و مراقبت که مورد نظارت شرعی قرار می گیرد .این ناظران دخالتی در امور ندارند فقط پیشنهادات خود را می دهند و بعد اجرا می کنند.به بانک مرکزی گزارش مطرح می کنند به همین دلیل نباید تصور شود که این نظارت خللی در نظام بانکی ایجاد می کند .