از سوی وزارت بهداشت برای کمک به کودکان دارای بیماری سی اف ۱۲ عدد دستگاه نبولایزر به کودکان دارای این بیماری در کردستان اهدا شد.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: بیماری فیبروز کیستیک یک بیماری وراثتی است که بیشتر روی ریه‌ها تأثیر گذاشته و با تجمع مخاط چسبناک منجر به مشکلات تنفس و عفونت‌های ریوی مکرر می‌گردد.

دکتر بهرام کندائی با بیان اینکه در استان کردستان ۲۹ بیمار فیبروز کسیتیک تحت پیگیری و درمان این دانشگاه هستند، ادامه داد: محدوده سنی این بیماران ۲۸-۱ ساله بوده و ۲۰ نفر آنان مذکر و نه نفر مونث است.

او با اشاره به اینکه، استفاده از نبولایزر در این بیماران، ضمن کاهش قابل توجه زمان استنشاق دارو، کیفیت زندگی آنان را به صورت چشمگیری افزایش می‌دهد، ادامه داد: در سال‌های قبل تعداد هفت دستگاه در اختیار بیماران فیبروز کسیتیک استان قرار گرفته بود که با اختصاص این ۱۲ دستگاه، مجموعا ۱۹ نفر از بیماران استان، مجهز به این دستگاه شدند.

دکتر کندائی از نقش با اهمیت درمانگاه ویژه درمان بیماران فیبروزکسیتیک در دانشگاه خبر داد و تصریح نمود: این درمانگاه در کلینیک ویژه قرار داشته و کادر درمانی و مراقبتی شامل تخصص‌هایی از قبیل فوق تخصص ریه اطفال، فوق تخصص گوارش اطفال، فوق تخصص قلب اطفال، تغذیه، اسیپرومتری و فیزیوتراپی در آن مستقر و به بیماران خدمات تخصصی ارائه می‌دهند.

گفتنی است؛ بیماری سی اف یک بیماری ژنتیکی است، در این بیماری دستگاه تنفسی وسیستم گوارش به خوبی عمل نمی کند و این دستگاه موجب سهولت درمان در این نوع بیماری می شود.

 علایم بیماری سی اف شوری پوست ودفع چربی می باشد و بی حالی ونیاز به بستری برای جبران مواد مغذی بدن از دیگر مشخصات این بیماری است.

برچسب ها: علوم پزشکی ، کردستان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.