افشاری گفت: شهرستان خدابنده و استان های کردستان و همدان اجازه برداشت از سد تالوار را دارند.
او با بیان اینکه میزان تخصیص آب به شهرستان خدابنده مشخص است، افزود: خدابنده شامل چهار شهر و حدود ۱۴۰ روستا است که مجوزهای انتقال آب از سد تالوار به این شهرستان در سالیان گذشته أخذ شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای زنجان حجم تخصیص آب از این سد به شهرستان خدابنده را ۱۰ میلیون مترمکعب عنوان کرد و افزود: با توجه به شرایط فعلی و تنگنای آبی در منطقه همدان، این استان در اولویت برداشت آب از سد تالوار قرار دارد.
او عامل تسریع پروژه آبرسانی از سد تالوار به استان همدان را کاهش منابع آبی و موقعیت اضطراری این استان برشمرد و ادامه داد: طرح انتقال آب از این سد به شهرستان خدابنده هنوز اجرایی نشده است.
افشاری با اشاره به مجوزهای أخذ شده و آغاز بهرهبرداری تخصیص آب برای این شهرستان، گفت: در آبرسانی از منابع آب سطحی وجود تصفیهخانه ضروری است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای زنجان با تأکید بر اینکه آبهای سطحی قبل از مصرف تصفیه میشوند، افزود: وضعیت کیفی و کمی آبهای جاری در استان توسط کارشناسان در تصفیهخانه آب شرکت آبفا ارزیابی میشود.
او با اشاره به پارامترهای حد مجاز و نرمال وجود مواد در آب، گفت: آب سد تالوار سالیان سال در حال نمونهبرداری بوده و قطعاً برای مصرف مردم طبق عرف و دستورالعملها، پارامترهای خارج از نُرم و غیرمجاز برای استفاده مصرفی حذف میشود، از این رو آب سد تالوار به لحاظ کیفی و کمی برای آب شرب مشکلی نخواهد داشت.